Hiphop i dag er noe ganske annet enn det hiphop var for bare fem år siden. Etter et ganske horribelt forrige tiår skjønte noen at man måtte tilbake til late 80s-til-90s for å relansere hiphopen. Et av resultatene av det har vært den heftige Brooklyn-rapperen Joey Badass, selvsagt stylisert som Joey Bada$$. Han skulle vært her i fjor, men avlyste i siste liten.

Derfor var gleden stor da den meget spennende 19-åringen gjestet Øyafestivalens Hagen-scene i går kveld, og etterhvert som gjestene på scenen økte, økte også publikumstallet.

Joey gjør en del selv, blant annet DJ Premier-produserte Unorthodox, før han får selskap av Pro Era-medlemmet Nyck Caution på scenen. Herfra og ut er det stålkontroll på både bars, beats og publikum. Det konkurreres i hvilken side av crowden som er mest høylytte, der de tre medlemmene på scenen velger hver sin. Det viser seg at det blir helt uavgjort, for på hiphopkonserter er det norske publikumet totalt unorske. Alle gir like mye lyd, og like mange hender er i været.

Joey er autoritær på scenen, tross sin unge alder - eller kanskje grunnet sin unge alder. Han er aktiv, springer frem og tilbake og tøffer seg - slik en rapper skal - og har hele tiden en helt ekstrem coolness over seg. Noen billige triks som sampling av de aller mest kommersielle og folkekjære beatsene fra 90-tallet, som igjen er samples av beats fra 60-tallet, til tross - Joey Badass gjør endelig en lekker opptreden her i Norge.


Foto: Øyafestivalen