Elektronikaprinsen Todd Terje har de siste årene bygget seg opp et meget godt navn og rykte - særlig utenfor Norges grenser. Ikke uten grunn, selvsagt - Todd har definitivt levert elektrogull gang på gang. Det etterlengtede albumet It's Album Time har ikke sprengt salgsrekorder, men har høstet god kritikk. Øyakollega Bryan Ferry har latt seg imponere, og hjulpet Todd Terje med å fri til 80-tallsfansen med nydelige Johnny and Mary - og heldigvis er også mr. Ferry tilstede på Øyafestivalen. Mer om det straks.

Todd skal ha skryt for å ha stablet på beina et band, inkludert både fioliner og Bigbang-trommis Olaf Olsen. I tillegg er scenen dekorert med stilige neonrosa cocktailglass, og all glam/glorete-80-tallsfetisjismen er fullendt. Bandet løfter definitivt opplevelsen, det gjør den til noe mer enn én-kis-med-Mac-fest. Et mer komplett lydbilde hjelper definitivt til når Todd Terje overraskende samler 10.000 personer for å forvandle Tøyen til Miami.

Nevnte Ferry spilte like før Todd Terje - for øvrig en vanvittig konsert - og heldigvis får han lov å hjelpe til her også. Den karen er så sabla sexy at selv jeg ble gravid. Faktisk tror jeg én person ble gravid for hvert seige slag på den ekstremt skarpe skarptromma under Johnny and Mary.

Delorean Dynamite akkompagneres av en innmari snurrig video av en Delorean som kjører rundt på den norske landsbygda, i stor kontrast til det som foregår på scenen. Absolutt et kult innslag, og låta var definivt et høydepunkt under settet.

Todd Terje gir oss alle en meget verdig avslutning på Øyafestivalen 2014 - og minner oss på hvorfor Amfiet er en så mye bedre scene enn Enga noen sinne har vært. Alle får se - alle får høre - og alle får plass.

Foto: Tor Orset. Øyafestivalen