Kvarterets første konserten for høstsemesteret ble svært vellykket. Like før oppsatt tid 22:30, entrer bandet scenen, og vokalist Marie Amdam utbryter; ”Er dere klare for Razika?” og blir møtt med vill jubel som svar. ”Det er vi også!” fortsetter hun. Og så settes det hele i gang med Verdens Beste By fra bandets siste album, en naturlig åpningslåt som skaper god stemning umiddelbart. På Tide er heller ingen dårlig nummer to. Imidlertid er det først på Gang på Gang at allsangen slåt til for fullt. Og slik fortsetter det konserten ut.

Razika er et uvanlig godt samspilt band. Men det er kanskje ikke så merkelig. Alle medlemmene har kjent hverandre godt siden de gikk inn gjennom skoleportene på Møhlenpris skole for første gang, og har siden holdt sammen. Det er derfor en godt sammensveiset gjeng som lever låter som perler på en snor. Det er vokalist Marie Amdam som er det naturlige midtpunktet på scenen, men gitarist Maria Råkil slipper også til mikrofonen ved ett par anledninger, det samme gjør trommis Embla Karidotter.

Flere ganger underveis oppstår det dessverre tekniske problemer, men det gjør ingen ting. Marie Amdam fordriver ventetiden med smalltalk, noe som blir godt mottatt av flere publikummere som får mulighet til å utveksle noen ord med sine forbilder. Størstedelen av setlisten er sentrert rundt nevnte På Vei Hjem, men også debutalbumet Program 91 er representert. Vondt i Hjertet setter fyr på et allerede entusiastisk publikum, og allsangen når sitt høydepunkt med denne.

Som lovet tidligere i showet, spiller Razika en helt ny låt fra deres kommende tredjealbum for å avslutte det ordinære settet, nemlig Gi Meg Det Eg Vil Ha. Selv om majoriteten av publikum ikke har hørt den før, er refrenget såpass enkelt og melodiøst at det sitter hos publikum allerede på andre forsøk. Det hele avsluttes med ekstranummeret Kommando, og bandet virker godt fornøyde med egen innsats. Det er publikum også.

Foto: Matias Sørevik