Stavanger-baserte Slutface har det siste året opparbeidet seg en dedikert fanskare takket være glimrende liveopptredener på flere av Norges største festivaler siden bandet debuterte på Hoveslaget i 2013. Det siste året har det blitt konsert på blant annet Slottsfjell-festivalen, samt som oppvarmere for Razika, Fjorden Baby! Og Carmen Villain. Nå er tiden kommet til at Slutface selv har oppnådd headlinerstatus.

Kvelden åpner med lokale Shakanaka. Bandet spiller helt grei musikk, men gjør ikke mye til sceneshow i løpet av tiden de har til disposisjon. I White Stripes-tradisjon består bandet bare av to medlemmer. Vokalisten står stort sett bare foran mikrofonstativet og synger og spiller det han må, men ikke stort mer enn det. Grei musikk og fremførelse, men det hele blir litt for tamt. Omtrent de ti fremste av de fremmøtte er de eneste som ser ut til å virkelig nyte bandets opptreden. Det er tydelig hvilket band folk har kommet for å se.

Ti minutter etter at Shakanaka har avsluttet settet sitt, kommer trommis Halvard Skeie Wienche og slår noen trommebeats, før resten av bandet brøyter seg vei gjennom publikum for å entre scenen. Vokalist Haley Shea starter det hele med å advare eventuelle epileptikere om fare for at lysene kan utløse anfall underveis. Dette kan godt stemme, for i neste sekund braker det hele løs, og publikum blir bombardert av et heidundrende lysshow.

 photo b1618165-a2f8-4c67-a1eb-f813fe4ffbff_zps0c39a36d.jpg

Om Shakanaka fremsto som tamme under sin konsert, er kontrasten enorm sammenliknet med headlinerne. Slutface er ikke i nærheten av å virke tamme. Bandets medlemmer fremstår som villdyr på scenen, og står knapt nok i ro et sekund. Gitarist Tor Arne Vikingstad og Haley Shea løper rundt uten stopp, og tar seg flere turer opp på forsterkerne og ut blant publikum mot konsertens gang. Selv om bandet enda har til gode å utgi et studioalbum, kan de mest dedikerte fansene flere refrenger utenat.

 photo 28241d54-60b9-4fbc-9b4b-82c57bb970c9_zps7aa7f2f3.jpg

At gamle punkhelter som the Clash, the Ramones og Sex Pistols har fungert som inspirasjonskilder for Slutface, kommer tydelig frem. Dette er i aller høyeste grad punkrock; selv refererer Slutface til sin musikk som dirt-pop. Bandets navn er for øvrig inspirert av et ønske om å sette kvinners posisjon som objekter fremfor artister i musikkindustrien på spissen. Låter som Skinny White Bitches og Cruel høres ut som de kunne vært skrevet under punkens storhetstid. Take me Dancing gir dessuten assosiasjoner til en annen punkhelt, nemlig Billy Idol. Haley Shea er den fødte frontfigur, og kan til tider minne sterkt om Debbie Harry under Blondies glansdager, bare enda mer energisk. Det oser av attitude og rock n roll gjennom hele konserten, og trøkket blir bare sterkere og sterkere jo lenger ut i konserten bandet kommer.

Angst og Breakouts får æren av å avslutte showet. Basert på denne liveopptredenen fra ett av de mest lovende bandene fra Norges punkscene, er det bare å glede seg stort til høstens kommende utgivelse.

Foto: Matias Sørevik