Nyoppstartede Piknik i Parken-festivalen ved Vigeland-museet ble offisielt satt i gang i dag, med Susanne Sundfør som første artist ut. Kanskje følte hun presset ved å åpne en helt rykende fersk festival, for allerede etter første sang proklamerte hun at hun hadde sunget flere feil. Det tok allikevel ikke lang tid før hun ble passelig varm i trøya, og Norges kanskje beste stemme fikk utfolde seg fullt ut.

Festivalen går for å ha en avslappende atmosfære, og med behagelige musikkinnslag. Dette passet det nedstrippa showet til Sundfør ypperlig, og både nye låter (som skal med på den kommende plata), samt kjente låter fra The Silicone Veil, satt godt. Så godt at gåsehuden aldri var langt unna.

Midt i konserten satt hun opp en seriøs mine og forkynte at verden i dag trenger en miljøbevegelse anno 70-tallet. "Stem miljøpartiet!" oppfordret hun, til applaus fra publikum. PiP-festivalen har på sin side satset både lokalt og økologisk når det kommer til mat og drikke, så arenaen må sies å være ganske passende.

Det politiske innspillet ble etterfulgt av vakre Torn To Pieces, men det er påfølgende Silicone Veil som virkelig hypnotiserer oss. Før siste låt forteller hun publikum at "Jeg elsker dere, men tør ikke si det", før hun tar en slurk til av rødvinen sin. I et engle-lignende outfit avslutter hun konserten med White Foxes. Det får publikum, som så langt har kost seg på pikniktepper på gresset, til å reise seg i en stående ovasjon. En perfekt start på den nye festivalen.

Foto: Maria Hegland