Britiske Daughter avsluttet festivalens første dag, og det var knyttet høye forventninger til kvartettens konsert. Med Elena Tonras særpregede stemme og energien til gitarist Igor Haefeli kunne det ikke annet enn å bli en stemningsfylt avslutningskonsert. Eller?

Første halvdel av konserten var dessverre preget av at stemmen til Tonra druknet noe i musikken, men det var ikke nødvendigvis bandets feil. Det var uansett langt bedre i andre halvdel når bandet annonserte at de skulle spille et par eldre låter, med Winter og Smother i føringen.

Det var i midlertidig da bandets kanskje største singel Youth kom på at bandet begynte å rote det litt til. Tonra fniste og innrømmet å ha sunget feil, men skyldte på at publikum var så veldig "good-looking". Bra unnskyldning - men merkelig at det er mulig å synge feil på sin største hit.

I løpet av et set som varte nær en halvtime over tiden var det gjennomgående god stemning, og en kunne ikke annet enn å smile av bandets sjarmerende holdning og kommentarer. Vi kan tilgi dem det meste - og bandet virker glade over at festivaldeltagerne trakk på skuldrene av deres små tabber. Piknik i Parken-publikummet skal ha litt ekstra kudos for det.

Foto: Maria Hegland