Siri Nilsen så ut til å trives eksepsjonelt godt på Piknik i Parken-festivalen, og det gjenspeilte seg også i musikken. Kl. 1 sto hun klar på hovedscenen og framførte et knippe velformede og velfungere låter for et lydhørt publikum - spredd rundt på pikniktepper på gressletta. Denne festivalen er virkelig avslappende og behagelig, om noen skulle lure.

Med fem andre dyktige musikere på scenen kunne en bli redd for at den noe skjøre stemmen hennes skulle forsvinne i bakteppet. Dette skjedde heldigvis ikke, og det var i stedet den sukkersøte stemmen som bar hele konserten. Siri greide også kunststykket å synge helt uten noe som helst akkompagnerede instrumenter, og det er ikke noe å kimse av. Gåsehudfaktor 100!

Tekstene til Siri er så lekne lette at en blir imponert og en anelse hypnotisert. Hun synger om å holde fast, om å gi slipp og dette uvisse vi alle ønsker oss "som kan reparere alt". Fra scenen kom hun med en digresjon om hva dette uvisse kunne være. Noen mener det er gaffateip, andre at det er en Bloody Mary. Siri selv var ganske sikker på at det å stå foran et publikum og opptre var hennes "quick fix".

Den nye singelen Passasjer, som hun slapp i går, sitter som et skudd og er nok en låt vi vil høre mye på radioen i tiden framover. Settet avsluttes med Alle snakker sant, og setter et godt punktum for en vakker konsert. Heia Siri!

Foto: Maria Hegland