Michael Eugene Archer, a.k.a. D'Angelo, var på alles lepper rundt milleniumsskiftet med sitt nå legendariske "Voodoo"-album, med blant annet en opptreden på Quartfestivalen i 2000 som gav kollektivt hakeslipp i Bendiksbukta.

Så ble det stille. Brutalt stille. Rykter om arrestasjoner og et liv på skyggesiden dukket opp. Men heldigvis 12 år etter Voodoo, dukket også vår mann opp igjen - helt frisk og fin.

For formen var upåklagelig da D'Angelo fikk hele Sentrum Scene til å koke i 2012, og minnene fra den kvelden fylte fort opp radene på samme sted da han meldte sin tilbakekomst denne vinteren.

I disse tider har også D'Angelo sitt første album på drøye 14 år i bagasjen, og Black Messiah har blitt panegyrisk mottatt fra både kritikerkorps og fans.

Fra sisteskiva ble det en småsær åpning på konserten fredag, med Prayer, der D'Angelo entret scenen alene med et særdeles basstungt singback før bandet kom på og det ble ganske så grøtete i fortsettelsen med samme plates 1000 Deaths.

Men fra og med Ain't That Easy var det en pulserende funkfest på Sentrum Scene, med en frontfigur i praktslag og et band i fyr og flamme. Vanguard Theme ble innslaget der vi ble kjent med hele gjengen, inkludert waliseren Pino Palladino (57) som tok fretlessbassen til nye høyder da han spilte med Paul Young (!) på 80-tallet på Everytime You Go Away og resten av 80-tallsikonets monsterhits.

30 år senere er han like på, og var motoren i de sløye funklåtene, inkludert Really Love og publikumsvinneren One Mo'gin. Et publikum som nok har fulgt D'Angelo hele veien fikk også 20 år gamle Brown Sugar fra platen med samme navn, i tillegg til Lady som første ekstranummer. Da hadde de allerede hoppet over Alright i lista.

Det ble langt nok likevel. Chicken Grease ble en eneste stor lekestue, og et godt stykke etter midnatt dukket D'Angelo opp på scenen for siste gang og gav et fullsatt og kokende Sentrum Scene Untitled (How Does It Feel).

Og hvordan det føltes? Helt perfekt, faktisk.

Det var fotoforbud på konserten, derfor er bildet tatt med mobiltelefon.

Mobilfoto: Jessica Norelle