Allerede i begynnelsen av desember i fjor ble det klart at det var Highasaskite som fikk æren av å holde den aller første konserten på den nye scenen som skulle komme i Ålesund, og det tok ikke mange ukene før alle billettene var revet bort. Nærmest mot normalt var ålesunderne klare for å gå mann av huse for å få med seg ett av Norges mest populære band for tiden, og selvsagt hjalp det på at vokalist Ingrid Helene Håvik selv kommer fra Ålesund.

Så da datoen endelig var kommet, fredag 10. april, var det et forventningsfullt publikum som var tilstede, kanskje ikke bare for å oppleve hvordan det ville være å overvære en konsert fra Highasakite, men også hvordan denne nye klubbscenen ville fungere. Lokalet var for så vidt tatt i bruk dagen før, da med en åpningsfest hvor blant annet Sigrid Raabe spilte noen låter og CLMD sto for musikken sent på kvelden, men det var først på fredagen det var tid for den første offisielle konserten på Terminalen Byscene.

Noen minutter etter at klokken hadde bikket ti kom så Highasakite på scenen til nærmest øredøvende jubel fra de 400 fremmøtte og endelig var det klart for en klubbkonsert fra en type scene som byens befolkning har etterlyst og ønsket i flerfoldige år. Bandet startet dog litt forsiktig, men tok seg tidlig raskt opp med låter som Hiroshima og I, The Hand Grenade, og det var tydelig at Highasakite satte pris på responsen de fikk fra "hjemmepublikummet".

Dessverre ble midtpartiet av det tammere slaget, der Highasakite uheldigvis ikke helt klarte å engasjere store deler av de fremmøte og en summende lyd av pratende publikummere ble bare høyere og høyere. Heldigvis maktet likevel bandet å snu denne trenden mot slutten av hovedsettet, der spesielt Iran viste Highasakite fra sin aller beste side og står lett igjen som konsertens høydepunkt, dog sammen med ekstranumrene som selvfølgelig måtte komme.

Det tok nemlig ikke lange stunden fra Highasakite gikk av scenen etter at Science & Blood Tests var ferdig før de var tilbake til å gi et nå sultent og heltent publikum litt mere. Det var heller ikke nødvendig å si/synge mer enn "Lover" før stemningen økte enda noen hakk og reserverte ålesundere var med på å gi kveldens to siste låter, Lover, Where Do You Live? og Since Last Wednesday, en avslutning man virkelig husker.

Samtidig fikk bandet gitt Terminalen Byscene den beste starten den kunne ønske, der spesielt lyden var imponerende gjennom hele konserten. Nesten overraskende nok, i og med at lokalet tidligere var en godsterminal, men det rike lydbildet som Highasakite er kjent for kom strålende gjennom og på dette punktet var det absolutt ingenting å sette fingeren på.

PS: Dessverre har vi ingen foto fra denne konserten, så vi får nøye oss med dette mindre gode mobilbildet.