Lørdag 16. mai, Vulkan Scene;

Yuma Sun fra Karmøy starter ryddig og pent som påkledde menn og med et opplyst kors i bakgrunnen, foran et halvfullt lokale. Det tar dog ikke lang tid før vokalist Jaran Hereid leder bandet og publikum ut på skitne veier lik en plaget og manisk predikant, og det hele ender i en pøl av mørk og svovelprekende countryrock som det renner fandenivoldskhet av. Selv etter at bandet blir avbrutt av brannalarm, har de ingen problemer med å hente seg inn igjen og gi alt til siste tone er spilt. Det er akkurat så skittent og gøy som rock skal være. (Det eneste man kan klage på er at kveldens lysmann ser ut til å ha sovnet ved spakene og dermed kun bruker backlight gjennom hele konserten så det er nesten umulig å se bandet. Det er latterlig med tanke på hvor visuelle de er).

 photo IMG_3111_zpstxnvgmdc.jpg
Yuma Sun viser hvordan et trommesett skal behandles

Dunderbeist på sin side har rykte på seg for å være et av Norges beste live-band, og forventningene er dertil høye. Når de går på scenen er det allsang fra første stund og det er tydelig at de fleste oppmøtte er fans som har kommet for å høre Hedmarkens store sønner synge sanger om økser, blåknuter, groms og gryter. Bandet er hardtslående, de er drevne og de gjør jobben. Vokalist Torgrim Torve ser ut til å storkose seg og det er umulig å ikke like dem, joviale og ærlige som de fremstår. (Lysmannen ser endelig ut til å ha våknet og fått en kopp kaffe slik at i alle fall deler av bandet blir opplyst, hurra).

 photo IMG_3168_zps8tcgok7w.jpg
Dunderbeist

God stemning med andre ord, men det blir litt for traust og kjedelig i lengden, og det kan kanskje virke som Dunderbeist hviler litt for mye på laurbærene. Hadde dette vært en konkurranse ville Yuma Sun gått av med seieren. I stedet får vi håpe at de headliner selv neste gang, og at Dunderbeist våkner opp av dvalen.

 photo IMG_3253_zpsrgrtlrdz.jpg
Dunderbeist

Foto: Therese C. Wangberg