Buckleys 14. juni 2015:

Det skjer noe magisk på Buckleys om dagen. På kort tid har de booket inn to legendariske undergrunnsband og sørget for å gi Oslo-befolkningen helt drøye og unike konsertopplevelser.

Denne kvelden er det The Goddamn Gallows fra USA som står på scenen. De referer til musikken sin som «hobocore», «gypsy-punk» og «gutterbilly» med røtter i tradisjonell rockabilly. Dette er et band som har litt av alt og er vanskelig å sette fingeren på , men ta alle de nevnte sjangerne og smell det sammen med skrudde, mørke og melankolske toner, tilsett dommedagstekster og du er i nærheten av å skjønne hva det dreier seg om.

 photo _MG_9574_zps5czsxrci.jpg
Foto: Jørn Veberg

Dette er en gjeng som mer eller mindre har bodd i biler og turnert kontinuerlig i USA siden tidlig 2000-tallet. Etter hvert som årene har gått har de plukket opp flere bandmedlemmer underveis og består i dag av vokalist/låtskriver Mikey Classic, Fishgutzzz på ståbass, Baby Genius på trommer, Joe Perezze på banjo, og muligens den galeste av dem alle; TV’s Avery på trekkspill og vaskebrett.

 photo<br />
MG_9515_zpsauiaqfla.jpg
Foto: Jørn Veberg

Sistnevnte viser seg fort å være en mann det er umulig å unngå. Han kravler, hopper, løper og detter rundt på og av scenen og samtlige i publikum får ta del i galskapen enten de vil eller ikke. Et stakkars kvinnemenneske som prøvde å filme konserten fikk rappet mobilen og måtte se på mens den ble brukt som deo. En annen ble tvangsbrukt som vaskebrettstativ, en blid fyr ble spyttet på og ganske mange ble rundkysset, alt med godt humør selvfølgelig. Faktisk så det ut som om publikum ikke kunne få nok, og selv om det var under halvfullt i lokalet hadde omtrent samtlige trukket uoppfordret foran scenen etter bare et par låter.

 photo _MG_9395_zpsku1thovg.jpg
Foto: Jørn Veberg

Jeg vet at dette høres ut som et sinnsykt sirkus, og det var det også, men samtidig var det rett og slett en genial blanding av galskap og skikkelig gjennomført, fet musikk av den skitne, fandenivoldske typen.

Ghost of th’ Rails, Pass Me The Bottle, Y’all Motherfuckers Needs Jesus var bare noe av de fete låtene vi fikk høre sammen med mye nytt fra siste albumet The Maker, et album som for øvrig er mixet av Andy Gibson, gitaristen til Hank III. Gikk du glipp av konserten og dette bandet er nytt for deg er sistnevnte album en god introduksjon. Er du en fan kan du glede deg over at bandet har lovet å komme tilbake. Bare husk å forvente deg det uventede.