Vulkan Scene 17. juni:

DumDum Boys inviterte til konsert for venner og kjente på Vulkan, og resultatet var et fullstappet og utsolgt lokale. Når bandet kommer på scenen starter Prepple med å spørre publikum om de tror bandet er klare for festivalsommeren, og svarer på sitt eget spørsmål med Ti Liv og Fant Frimann som sitter som de skal, og publikum synger med fra første strofe, det er duket for en aften med allsang.

DDB har brukt den siste tiden på å gi ut gamle skiver i nye og eksklusive utgaver, men har ikke kommet med nytt materiale siden Ti Liv, noe som gjør kveldens konsert til en gavepakke av gamle hits som det er lenge siden bandet har spilt. Både En Vill En, Slave og Blodig Alvor er tidløse beviser på at de fortjener en plass på lista, men også låter som Gutten i Røyken fungerte overraskende bra live.

Når de nå først drar frem jokere, hadde det vært gøy å høre noe fra Bapshuari som virker som et litt glemt kapittel av uforståelige grunner, men for all del, lista fungerer allerede som den skal.

Både publikum og band ser ut til å være på fest. God stemning og blide folk, men ingen tar helt av. Kan være det er fordi det er midt i uka, eller fordi snittalderen i publikum har dratt seg opp i 30-åra, eller kanskje det var fordi Prepple refererer til konserten som øving og bruker kvelden til nettopp det. Oppsummert har de et par hakk å gå på når det kommer til å heve energinivået opp der vi vet at bandet hører hjemme, men det er kanskje litt urettferdig å forvente full trøkk på en intimkonsert.

 photo IMG_3413_zpsc9y8zbiq.jpg
Foto: Therese C. Wangberg

Og apropos Prepple; Hva i helvete er det for slags ungdomskilde den mannen drikker av? Det er nesten uforskammet å stille på scenen omtrent uendret siden 1989. Av med klærne - ned på knærne og kan det være karsken som visker ut alle tegn på alderdom? Uansett er han fremdeles en av Norges desidert beste vokalister og det er fantastisk å høre han live igjen, det gjelder forresten resten av gjengen også. De avslutter kvelden, med Enhjørning og jeg tror de fleste, inkludert bandet, kunne ha fortsatt inn i de små timer om ikke det var for at det var onsdag og strenge regler for sånt på Vulkan.

Det ligger an til en fantastisk konsertsommer for DDB, og jeg håper det er kicket som skal til for at de slipper ny plate, for om noe så er denne kvelden en påminnelse om at vi fremdeles trenger rockeband av dette kaliberet i dette landet.

 photo IMG_3731_zpse6nfva5z.jpg
Foto: Therese C. Wangberg