Etter tre dager med oppvarmingskonserter ved campingområdet, startet festen for alvor onsdag kveld på Dyrskuepladsen utenfor Roskilde sentrum. Timbuktu & Damn hadde æren av å åpne Arena-scenen, den nest største på Roskilde Festival.

Med sin hiphop tilsatt en god dose afrikanske toner skal Timbuktu etterhvert sette standaren for den 44. utgaven av Roskilde Festival. Men det skulle ta litt tid før taket løftet seg.

Malmø-artisten starter litt forsiktig, med “Spring” og “Dödsdansen” fra hans to siste album. Det er ikke før koristen Belinda Malaika entrer scenen til “Misstänkt” fra 2014-albumet “För Livet Till Döden” at det for alvor begynner å ta av. Malaika forblir på scenen og resten av konserten blir en oppvisning i godt samspill.

Konsertens første halvtime vies til Timbuktus nyeste album. Midtveis entrer Chords (Jens Eric Resch Thomason) scenen, Timbuktus tidligere makker. Helsingborg-artisten synger R’n’b lekende lekkert, og rapper om mulig enda bedre. Sammen fremførte de “Bananskal Blues” og “För Länge Sen”, singelen de ga ut i 2003.

Innimellom all musikken ville Timbuktu også fortelle oss noe. Han utpeker Danmark til det beste hiphop-landet i skandinavia. Han snakker ned svenske Fremskridtsparti og det Dansk Folkeparti og føyer til; “at det er skilnad på menneske og menneske, det är det inte, det kommer det aldrig til at vära".

Timbuktu & Damn holder det gående med samme forrykende energinivå i solsteiken på Arena-scenen, men det er lite dynamikk å å oppdrive. Timbuktu og bandet skal derimot ha kreditt for å holde den høye energien oppe. De sparer på de største hittene til slutten av konserten. “Resten av ditt liv”, “Alla vill til himmelen men ingen vil dö” og “Det Löser Sej” kommer på løpende bånd.

Timbuktu lagde den festen folk i Arena kom for å se, og stort mer kan man ikke forvente.

Timbuktu & Damn spiller på Stavernfestivalen i dag, Månefestivalen i Fredrikstad (26. juli) og Rauma Rock på Åndalsnes (31. juli).