Det er omtrent 15 år siden D’Angelo spilte på Quart-festivalen i Kristiansand, da Soul-legenden leverte en konsert som risset seg rett inn i historiebøkene. Så ble det stille før albumet Black Messiah dukket opp i 2014, etterfulgt av konsert på Sentrum Scene som for øvrig viste at han ikke har tapt seg det grann.

Denne gangen måtte dog det norske publikum smøre seg med tålmodighet før de fikk se D’Angelo og hans band skrive ny historie. Sola er gått ned og det blåser en kjølig bris innover Groos. Når det etter en halvtime annonseres at D’angelo er ytterligere 30 minutter forsinket, har mange fått nok. Noen tusler til klubben og andre sier seg fornøyd med årets Skral.

 photo Dangelo2_zpskrob4kf7.jpg

Men Skral 2015 skal vise seg å være langt fra over. Omtrent 70 minutter på overtid er omsider D’Angelo And The Vanguard på plass, og det hele virker nesten planlagt når han åpner med Ain’t that easy til unison tilgivelse fra samtlige som er igjen. Bandet viser solide gamle kunster med Spanish Joint og når Really Love starter er det ikke en uvrikket hofte igjen på Skral.

Selv om det er D’Angelo som er det store navnet, skal man for all del ikke glemme The Vanguard. De til sammen 11 musikerne gir en eminent leksjon i samhandling, jamming og solofremførelser. Så godt som hver eneste låt er utvidet med en ekstra intro, outro eller solo. Særlig The Charade oser over av spilleglede til måpende begeistring.

Når så Brown Sugar og Sugar Daddy dukker opp, er avslutningen på festivalen intet mindre enn komplett. Det er et energisk fotball-lag av musikere som utgjør en kollektiv feelgood-opplevelse av sjeldne dimensjoner. Kapteinen selv får heller aldri nok av å flørte publikum varme. Når godfølelsen sitter så godt og dansefoten fortsatt dirrer, gjør det ingen ting at Skral 2015 ble utvidet med en drøy time.

 photo Dangelo3_zpsua5ffz8j.jpg

Foto: Fredrik Schibstad