Resirkulert Lyd har i samarbeid med Øyafestivalen og ungdomskonsert-prosjektet Yngling snekret sammen en gratiskonsert for ungdommen.

Amina Sewali får åpne konserten, men imponerer ikke stort. Hun er flink nok til å synge, men har ikke en veldig overbevisende scenepresens. Det virker til tider litt som hun bare vil bli ferdig. Alle artistene har bare fått femten minutter hver, så det tar heldigvis ikke så lang tid før Sushi x Kobe kommer på scenen istedenfor. Musikken deres har et rølpete fyllepreg over seg, men det oversetter overraskende godt til en ungdomsskonsert. De er langt foran nesten alle de andre artistene som spiller denne kvelden når det kommer til scenepresens. De skriker seg hese og tar av seg genserne, og har mer enn nok av det Amina manglet. De til tider halvmisoginystiske tekstene etterlater dog en bitter smak i munnen, for det er nok av artister der ute som har vist at man kan ha det gøy med rap uten å måtte ty til slike billige triks.

Etter det er det Side Brok sin tur, men de klarer ikke kjøre videre på på energien Sushi x Kobe hadde. All respekt Side Brok har krav på ved å være norske hip hop-veteraner forsvinner fort når de ikke får til å levere som de burde. De får til tider en form for kontakt med publikum, men på et punkt så ser de bare ut som to gamle menn som har lurt seg forbi vaktene seg opp på scenen.

Mesteparten av publikummet har kommet bare for å se Yoguttene, noe man merker når lokalet plutselig blir halvtomt etter de er ferdige. På sitt tildelte kvarter klarer de riktignok ikke innfri forventningene, og faller flere hakk under Sushi x Kobe. Jeg er ikke alltid helt sikker på hva rapperne fra Bergen prøver seg på, men jeg er ganske sikker på at Sushi x Kobe er flinkest til det akkurat nå.

Sirius kommer med mye mer radiovennlig hip hop. Han er mer troverdig enn Yoguttene og Side Brok, og prøver bare halvparten så hardt. Han kunne like godt stått på en scene på Rådhusplassen og fremført akkurat det samme materialet. Stilen hans er ukontroversiell og lett å svelge, men det funker helt greit. Sirius kjenner publikummet sitt og leverer det som er forventet.

Sandra Lyng avslutter kvelden, og er den eneste som topper Sushi x Kobe i scenepresens. Det er åpenbart at hun har gjort dette mange ganger før, og prater kameratslig til publikummet sitt selv om lokalet plutselig ble mye større etter Yoguttene var ferdige. Sandra kjører på uansett, og spiller sine fengende RnB-inspirerte poplåter til et takknemlig og fornøyd publikum.