Kanskje det er det massive lydbildet som drukner vokalen under denne konserten. Kanskje det er teknologien som feiler dem, men det gjør ikke noe. Enslaved har gjort dette i snart tredve år, og de er ekstremt tett sydd sammen på scena. De komplementerer hverandre på en så brutalt sexy måte at det føles som du blir sjarmert av Loke selv, før han slår deg i magen og stjeler pengene dine.

Musikalsk sett kan man plukke ut hvilke som er fra den nye In Times og hva som er gamle låter. Gitarene har blitt mykere, keyboardist Herbrand Larsen slipper mer til på vokal. Det er like brutalt, bare annerledes. Og like sterkt. Thurisaz Dreaming fra In Times og Death in the Eyes of Dawn fra RIITIR komplementerer de gode gamle, som Isa.

Når du nærmer deg 4-5 Enslavedkonserter har du lagt merke til en ting. Det er kanskje ikke relevant for musikken, eller for sjangeren, men det er et definitivt særpreg for bandet. Det er smilet til vokalist Grutle Kjellson.
Mannen brøler på scenen i nesten en time non stop om jotunblod, æsene, vikinger, krig og vold. Og smiler på en så koselig måte at du vil ha han med hjem til mamma på brunch. Det er nesten distraherende.

I høst skal Enslaved på både Englandsturné og Norgesturné. Neste foreløpige Norgeskonsert er på USF Verftet i hjembyen Bergen i oktober.

Foto: Ihne Pedersen

Enslaved Facebook