In Flames spiller hardrock, sier vokalist Anders Fridén fra scenen. Og hardt er det. Fra åpningsnummeret Only for the weak fra 25 år gamle Clayman loser Fridén og bandet oss gjennom nesten tretti år med svensk musikkhistorie, med en folkelig sjarm som gjør det lett å se hvorfor In Flames blir booket som headlinere på samme festivaler som Megadeth. De eier publikum, uten tvil.

Anders Fridén er mye av grunnen. Mellom låtene holder han samtalen i gang ved å rope "TACKSOMFAN!", fortelle om at han egentlig skulle vært hjemme og klippet gressplenen (men så måtte Mastodon avlyse), han oppfordrer publikum til å diskré drite i crowdsurfingforbudet (og det er det noen som selvfølgelig gjør), der han følger på med å fortelle at man føler seg som en "riktig rockestjerne" når mobilfilmingen er av det som skjer i publikum, ikke av bandet på scena. Mannen er en uutømmelig energikilde. Og man kan bare håpe at publikum fulgte oppfordringen hans, om at hvis de snublet over han på byen i natt, var det bare å sende han til flyplassen. -Fant du veien hjem, Anders?

De beste låtene er vanskelige å velge når konserten er så velgjennomført av rutinerte publikumssjarmører, men Deliver Us fra Sounds of a playground fading spretter umiddelbart ut, også fordi publikum tar helt av under låten. Den nye skiva Siren Charms gjør seg også innmari godt live, og favorittsporet derfra blir Paralyzed og tittelsporet Siren Charms.

In Flames kommer tilbake til Norge i månedsskiftet oktober/november.

Foto : Ihne Pedersen

Offisiell hjemmeside