Vince Staples er en up-and-coming rapper fra Long Beach, California, og viser med en gang hvorfor han hypes såpass. Energien er enorm og upåklagelig helt fra starten av, og vokalen kommer krystallklart frem over beatsa. Når han på et punkt går acapella hører man hvor flink Vince egentlig er til å rappe.

I tillegg har han stålkontroll på scenen, og er overalt samtidig uten at det blir slitsomt å se på. Førsteinntrykket er hvor god Vince Staples er til å rappe, andreinntrykket er hvor kul han er. Han vil ha publikums fulle oppmerksomhet, og krever at selv de helt bakerst i teltet skal opp med henda. Problemet med konserten er bare at publikum ikke er helt medvillige. Jo, hender løfter seg i hele lokalet, men det stopper for det meste der.

Det er få som hopper når Vince ber om det, og få som er med på hans «fuck the police»-tirade. På et punkt stopper han en låt og ber publikum prøve på nytt. Han krever bevegelse, men får det ikke helt. Det er fortsatt hodenikking-kultur i lokalet.

Vince lar seg ikke påvirke musikalsk, og holder det samme høye nivået på rappingen fra start til slutt. Personlig, dog, virker det som han blir litt lei. Mot slutten av konserten ber ham de som ikke er klare til å ha det moro å «get the fuck out» mens han peker på utgangene. Få går, og publikum fortsetter i samme spor som før. Konserten Vince leverer er musikalsk upåklagelig, det eneste problemet her er en kjemi mellom artist og publikum som ikke helt funker.


Foto: Markus Thorsen