Sentrum Scene var fullstappet med dongeribekledte, seilerhattbærende, glitterbefengte Turbojugend som mange hadde reist lengre enn lagt for å få med seg denne kvelden. Syngende som alltid om ereksjon både før, under og etter konserten, dette har etterhvert blitt en sangnomsust fanskare ikke mange band er forunt.

Kvelden starter med deres nyeste singel Hot For Nietzche og festen er i gang for publikums del. Jeg er mer usikker på bandet som ser ut til å trenge drahjelp fra publikum og ikke omvendt. Det er ikke før midtveis i settet at bandet ser ut til å ha fått opp dampen. Når Fuck The World spilles er det full fest i salen og tilløp til god, gammel Turbo på scenen.

 photo Turbonegro_Therese Wangberg_004_zpsgwhbh14i.jpg

Vokalist Tony Sylvester gjør sitt beste som frontfigur, men der Hank von Helvete var et naturtalent i sjarm og publikumstekke uansett nesten hvilken form han var i, blir The Duke of Nothing nettopp det, omtrent ingenting i forhold, selvom han riktignok synger bedre enn Hertis noen gang gjorde. Men det dessverre ikke nok.

Hovedsettet varte i en knapp time og da bandet kom ut igjen brukte de relativt lang tid på å introdusere hvert bandmedlem med covere i god Beat for Beat stil (kan være “noen" har vært for lenge på NRK). Litt kjedelig å vente så lenge på finaleavslutningen (du gjettet riktig; I Got Erection), men greit nok å se dem spille covere som Jump (Van Halen).

 photo Turbonegro_Therese Wangberg_002_zpstiuf0jr3.jpg

På plussiden bør nevnes Euroboys særs trange hvite seilerbukser, på minussiden shortsen til Sylvester som kun kan sees på som direkte farlig for kronjuvelene. Maken til jekking har ikke vært sett siden 80-tallet.

 photo Turbonegro_Therese Wangberg_001_zpsdogltcpm.jpg

Alt i alt en bra fest men det er mye takket være et overentusiastisk publikum som drar alle med seg, og ikke så mye et litt uinspirert band som kanskje trenger å finne tilbake til noe av nerven som en gang gjorde dem til Europas feteste undergrunnsband. Nå ligner de mer et band med middelaldrende menn (minus purung trommis) som spiller for sine trofaste tilhengere. Turbonegro kan bedre enn dette.

Foto: Therese C. Wangberg