''SI NMG! NMG!'' Allerede under oppvarmingen koker det på Rockefeller. Bassen pumper, det danses, det drikkes øl og flere par kliner. Det er full fest og alt tyder på at dette blir en kveld av de sjeldne.

Lars Vaular har hatt et fantastisk fjorår med bl.a 3 albumslipp og utsolgte konserter landet rundt. I tillegg til det har han bevist at han er en av Norges fremste artister. 2015 for Lars Vaular har tatt den 9 år lange karrièren hans et par steg videre og torsdag kveld var det klart for den nesten utsolgte ekstrakonserten.

Bergenseren åpner konserten i stor stil. Han dukker opp bak teppet i en Adidas x Palace tracksuit med solbriller på. DD EG gjør spilles og jentene hyler. Hyyyyyler. Åpningen er energisk og lekende, akkurat som enhver konsertåpning burde være.

Og herfra styrer han showet. Den aggressive Ung heit gateflamme følger opp som låt nummer to og man tar seg selv i å bli fascinert over hvor bra publikumstekke han har. Rapperen er i toppform. Det er sjeldent en såpass etablert artist kan åpne en konsert med 10 nye låter og fortsatt få det til å koke over hvert eneste sekund, selv på rolige låter som Det ordner seg for pappa. Det er allsang og god stemning hele veien, noe som Vaular selv spøker med da han stopper opp og sier at dette er som allsang på grensen.

 photo bd7c98a2-3869-4b82-bb4a-f5e0a8c1e73a_zpsbcrctv0t.jpg

Etter den lange rekka av nye godbiter går han av scenen og gjør et raskt klesskifte. Tilbake kommer han iført hvit Fred Perry jakke, hvit Fred Perry t-skjorte og jeans mens introen til Stilen fra 666 GIR spilles, en av konsertens høydepunkter. Med seg herfra og ut har han Store P og Girson fra A-laget og det er ingen tvil om at trioen gir alt, det gjør publikum også. Kjemien mellom publikum og scenen er elektrisk. Konserten går mot slutten idet Tyrannosaurus sex fra 2014 spilles og det er tydelig at det er en publikumsfavoritt. Vennegjengen tar om hverandre, det hoppes høyt og ølglass kastes. Rett opp og ned er en av hans første store singler og det absolutte høydepunktet. Jeg er sikker på han kunne spilt den 5 ganger på rad til like stor entusiasme.

Lars er ikke redd og det vinner han på. Det er sjelden man ser slik kjærlighet mellom artisten og fansen under en konsert og Lars utnytter enhver situasjon til å si tusen, tusen takk. Han har publikumstekke, sjarm og ærlighet - noe som enhver rapper ville vært misunnelig på. Og det virker nesten litt som han endelig får den rosen han fortjener. Blir 2016 Lars sitt år, det også?

Foto: Andrea Pettersen