Jaga Jazzist er et av Norges største band med deres 22 år lange karriere og 6 solide album bak seg. De er også et band som vandrer mellom forskjellige sjangere som prog, jazz og elektronika. Med andre ord et sterkt og spennende band, og torsdag kveld var det duket for konsert på Sentrum Scene etter Broen hadde gjort seg ferdig som oppvarmingsband.

De kaster seg rett ut i det og åpner med Shinkansen, et rolig, men samtidig intenst spor. Derfra og ut hadde de publikum i sin hule hånd. De spiller store deler av deres Starfire fra 2015, samt låter fra tidligere album som The Stix fra 2002 og One-Armed Bandit fra 2010 for å nevne noen.

 photo 095286e6-28b3-4be1-890d-3b794c14e709_zps6gh98q59.jpg

Det er tydelig at Jaga Jazzist består av dyktige og solide musikere som har en lidenskap for det de driver med. Det merker man spesielt godt under Oban fra Starfire, med en suveren synthbasslinje og lekende elektroniske elementer.

Den følelsen man får når sangene nærmest glir over i hverandre med forskjellige toppunkt er både fascinerende og deilig. Det avbrytes få ganger for å si tusen, tusen takk samt for å introdusere bandet, men foruten om det er det en instrumental helaften. Jaga Jazzist er eksperter på å ta deg med på en reise med musikken sin - og det skal de ha skryt for.

Det er tydelig at Jaga Jazzist er folkets favoritt og som trommis Martin Horntveth selv poengterer, er de altfor sjeldent i Norge. Sentrum Scene er fylt med mennesker i alle aldre og selv om man skulle sett at flere hadde tatt turen denne torsdagen er det ingen tvil om at Jaga Jazzist fenger. La oss alle bare håpe at de aldri slutter å spille konserter.