"Vi skal jaggu vise dem at vi hører hjemme i 2016 også", var det kanskje noen som sa. Og slik ble det.

For 90-tallsikonene Suede drev faktisk med noe smått innovativt på Sentrum Scene tirsdag. Å spille et helt album tvers gjennom har blitt gjort flere ganger, retrospekt eller ikke. Men å akkompagnere sin egen film med å spille hele sitt nye album "Night Thoughts" bak et filmlerret? Da snakker vi noe nytt.

Suede photo Suede_20160202_0339_Terje_Dokken_zpsqw3gd9cj.jpg

Noen fikk kanskje ikke den helt store konsertfølelsen da de var på kino, mens andre ble audiovisuelt overveldet. Og man kan forstå begge sider.

Men det var noe spesielt å følge en drøyt 45 minutter lang kunstøkt på lerretet, samtidig som et minimalt opplyst band sto bak og spilte et særdeles oppegående album.

Suede photo Suede_20160202_0130_Terje_Dokken_zpsx9mtkwok.jpg

For "Night Thoughts" er Suede i god form, fra de spreke "Outsiders" og "No Tomorrow" i innledningen, til de mer såre "Tightrope" og "Learning To Be" da vi var kommet over halvveis i kinoavdelingen.

Hele 13 år etter de tok farvel med publikum etter konserten i forbindelse med "Singles"-utgivelsen på Rockefeller høsten 2003, er Brett Anderson en 48-åring uten nevneverdig slitasje. For selv om bandmedlemmene banker på døren til 50-årene (utenom gitarist Oakes på 39), var det en vital gjeng som gjorde jobben sin gjennom 23 låter på to timer i Oslo.

Mye nytt til tross, Suede hadde definitivt spart retrobomben til slutt. På akkord skjøt de ut hit etter hit, og i løpet av de siste 45 minuttene bandet sto på scenen fikk vi 11 låter.

Suede photo Suede_20160202_0218_Terje_Dokken_zpsk9gw4bea.jpg

De som har ventet lenge på at Suede skulle dukke opp i hovedstaden igjen fikk da drømmen sin oppfylt med et knippe festlåter fra 90-tallskatalogen inkludert åpningen "She" etterfulgt av crowdpleasere som "Trash", "So Young", "Metal Mickey" og "Animal Nitrate".

Og for de aller mest innbitte denne kvelden? Prøv "Europe Is Our Playground", helt nedstrippet med bare Brett Anderson og gitarist Richard Oakes på scenen. Et magisk øyeblikk.

Bilder: Terje Dokken