Der vi hadde The Black Crowes og Reef på hver sin side av atlanteren på 90-tallet, har vi Rival Sons og The Temperance Movement nå.

Det ene bandet signifikant større enn det andre, men likefullt kjærkomne begge to.

The Temperance Movement photo Temperance_M_20160209_0360_Terje_Dokken_zpsgwbby4pp.jpg

Denne ukens besøk fra de engelske retrohingstene The Temperance Movement er det tredje i hovedstaden, og det andre på John Dee.

Men etter et praktfullt sett på The Crossroad Club høsten 2013, var stemmen til Phil Campbell borte da de kom igjen noen måneder etterpå i mars 2014 da det første albumet skulle promoteres fra gjengen fra London.

Heldigvis var den ikke det nå, og med en tryggere Campbell med stemmen og energien tilbake, viste han også frem frontfigur-faktene sine igjen, ikke så langt unna det Chris Robinson drev med for 20 år siden forøvrig.

Låtmessig gikk det nok en gang i riffsterke vendinger fra 70-tallsinspirasjonens øverste hylle gjennom debutplatens "Midnight Black" og den flotte balladen "Pride" til det nye albumet White Bear sin beintøffe "Modern Massacre" og det pene tittelsporet "White Bear".

Det låt tøft og tett på den lille klubben, og de to albumene i katalogen fikk like stor eksponering begge to på en setliste som strakk seg til 15 låter på drøye timen med hele åtte låter fra årets album, og syv låter fra den nå snaue tre år gamle debuten.

The Temperance Movement photo Temperance_M_20160209_0158_Terje_Dokken_zpsvlxolvfd.jpg

Det ble en strålende konsert foran et halvfullt John Dee, noe som virker tynt publikumsmessig i en by som har vist stor interesse for 70-tallsrock fra eksempelvis Rival Sons som har spilt i Oslo både to og tre ganger pr. album de siste fem årene.

Det ser med det ut til at "brødreforholdet" mellom de to ser ut til å forbli det samme som vi fikk på 90-tallet med The Black Crowes og Reef. Liten og stor, men begge likevel gode.

En liten funfact til slutt; The Temperance Movement er forøvrig bandet som huser bassist Nick Fyffe, som var Jamiroquai sin groovy bassmann rundt milleniumsskiftet. Etter signifikant hårvekst og et garderobeskap fullt av rutete skjorter har han blitt vaskeekte rocker han også.

Foto: Terje Dokken

The Temperance Movement photo Temperance_M_20160209_0208_Terje_Dokken_zpslw5ntitd.jpg