Tyske Helloween har vært lojale mot Norge album etter album siden deres første besøk tilbake i 1993, men denne ukes besøk fra de legendariske powermetal-heltene er det minst besøkte på lenge.

Nå er vel heller ikke fjorårets My God-Given Right deres hvasseste utgivelse heller, men fra scenen viser fremdeles Michael Weikath, Marcus Grosskopf og resten en imponerende arbeidsmoral foran et halvsløvt onsdagspublikum.

Helloween photo Helloween_20160210_0684_Terje_Dokken_zpsb6jlbh2f.jpg

De åpnet i 80-tallet, og snart 30 år etter de to første Keeper Of The Seven Keys-albumene er låter som Eagle Fly Free og Dr. Stein vanskelige å komme i fra, selv om det bare er to i dagens besetning som var med på moroa den gangen.

Med dagens vokalist Andi Deris leverte de imidlertid et bra 90-tall fra 1994 og ut, og under onsdagens Oslo-konsert spilte de faktisk mer fra The Time Of The Oath fra 1996 enn de gjorde fra fjorårets ferskvare My God-Given Right.

Det betydde en 20 år lang reise tilbake til låter som Steel Tormentor, Power, Forever And One (Neverland) og den enda sjeldnere Before The War foran et godt voksent publikum.

Helloween photo Helloween_20160210_0589_Terje_Dokken_zpscafirlnm.jpg

De holdt koken i nærmere 90 minutter, selv om de ikke fikk allverdens igjen målt opp i mot innsatsen. Men selv på en litt "off-dag" for publikum var Helloween som vanlig "on", både på nyere låter som fjorårets Heroes og Lost In America til 80-tallets Helloween-hjørnestener som Future World og I Want Out helt til slutt.

Da hadde vi fått et godt utvalg fra nærmere 30 år med Helloween-slagere fremført med overskudd og vilje, og mer kan vi vel ikke be om?

Foto: Terje Dokken