Black Stone Cherry fra Edmonton, Kentucky har gitt oss høyenergisk amerikanske rock'n roll i ti år nå, og onsdag var de tilbake på John Dee for første gang siden 2009 da de promoterte Folklore & Superstition.

Nå driver de og ferdiggjør sitt femte album Kentucky, og "skjevheten" i den europeiske populariteten har gjort at Black Stone Cherry kom til rundt 400 publikummere på John Dee etter at de åpnet Europa-turnéen i januar foran store arenapublikum i UK.

Black Stone Cherry photo BSC_20160224_0098_Terje_Dokken_zpsqqt00nvt.jpg

Det så heldigvis ikke ut til å legge noen demper på motivasjonen til vokalist og gitarist Chris Robertson, gitarist Ben Wells, bassist John Lawhon og trommeslager John Fred Young som energibombet Oslo-klubben i gode 75 minutter med bredbent og overbevisende rock.

De startet med forrige albums Me And Mary Jane, før vi fikk låtene som gjorde at vi åpnet ørene for bandet for alvor i løpet av det forrige tiåret; Rain Wizard og Blind Man.

Black Stone Cherry photo BSC_20160224_0195_Terje_Dokken_zps76lvixev.jpg

De to første albumene til bandet er helstøpte, men etter det har det vært litt ujevnheter, men gutta plukket klokt fra enkeltøyeblikkene som In My Blood fra The Devil & The Deep Blue Sea (2011) og Holding On…To Letting Go fra Magic Mountain (2014).

Det nye albumet Kentucky slippes i starten av april, og onsdag fikk vi høre to kutt fra bandets femte album. In Our Dreams med sur vokal og en litt rotete fremføring var ganske langt unna konsertens beste, men balladen The Rambler var mye bedre og skapte et lite hvileskjær før offensiven startet igjen mot slutten med publikumsfavoritter som White Trash Millionaire og Blame It On The Boom Boom.

Black Stone Cherry photo BSC_20160224_0661_Terje_Dokken_zpshgltqbv3.jpg

Og at Black Stone Cherry har noen ivrige tilhengere i Oslo er det ingen tvil om, selv om de er smertelig få i forhold til hvor mange det burde være for et rockeband av et slikt kaliber. Det ble uansett en kampsak for å få bandet til å spille Reverend Wrinkle, men det skjer nok ikke i full skala før bandet returnerer tilbake til Oslo.

For fem år etter forrige besøk, da de delte scene med Alter Bridge på Rockefeller, så lovet Chris Robertson at det ikke skulle bli hele fem år til neste.

Da bør vi vel også love han at vi kommer litt flere og hører på også.

Foto: Terje Dokken