Mndsgn er mannen bak beatsene til debutplata Helping Hands til den Oslo-baserte rapperen Ivan Ave og lørdag kveld inntok de sammen John Dee som en avslutning på deres Helping Hands Tour de har gjort siden slutten av januar.

20 byer på en måned blir man sliten av. Ivan Ave håpet på at Oslo skulle gi han mer energi på deres siste gig - og det fikk han. Som en del av det kreative kollektivet Mutual Intensions er han blitt et kjent fjes for mange, da her spesielt i Oslo, uavhengig om musikken hans er noe for deg eller ei. Og det merkes på stemningen før konserten for her er det høy minglefaktor.

Presis 21:30 kommer han ut på scenen. Blid og sjarmerende som vanlig. Det er noe med Ivan Ave og hans tilstedeværelse. Hans trygghet smitter over til publikum, og i tillegg til hans musikk så ser det allerede ut til at dette kan bli en veldig avslappet og deilig affære. Han kaster seg rett ut i Find Me fra EP'en Low Jams utgitt på Jakarta Records (Ta-ku, Kaytranda, L’Orange), som han til dags dato fortsatt er signert til, fra 2014. Har du dårlig tid denne kvelden så er du på helt feil sted for Ivan Ave og Mndsgn m/ gjester har ikke tenkt å gi seg med det første.

 photo 1ce10c90-25d5-4b32-a9bb-848dd983b9ec_zps7coszpok.jpg

Videre følger materiale fra både Low Jams og hans nyeste Helping Hands, blant annet singelen The Circle som allerede er listet på P3. Etter et kort set kommer Mndsgn på scenen og bidrar på keys, trommepad og andre effekter en liten stund før Ivan Ave går av scenen og vi får Mndsgn for oss selv. Ringgo Ancheta er mannen bak Mndsgn og holder til i LA i det legendariske Stone Throw Records (J Dilla, Madlib, Madvillain). Han serverer oss noen helt ferske beats som kun få byer har fått hørt tidligere på turneen til publikums store glede.

 photo 8f868883-fd9a-429d-9289-04e46ac896db_zpssnimlxrm.jpg

Siste del av konserten får han hjelp av blant annet produsenten Fredfades som også er en del av Mutual Intensions. Sammen har de gitt ut Breathe i 2014, i tillegg til Fruitful fra 2015 på Jakarta Records. Fredfades holder seg bak miksepulten mens Bendik Hovik Kjeldsberg (Ivan Ave, Bendik, Marit Larsen) holder seg bak trommene. Herfra og ut serverer de materiale fra Fruitful.

Det er bra jobba når en konsert varer mer enn to timer men likevel ikke er kjedelig et sekund. Variasjonen er selvfølgelig noe som spiller inn, men en konsert blir som oftest ikke kjedelig når man ser en gjeng dyktige musikere holde på og kose seg sånn som de gjorde lørdag kveld. Ivan Ave er stødig med enormt potensiale. Det han gjør nå er bra, men vi vet at det som kommer i fremtiden er enda bedre.

Foto: Andrea Pettersen