Idet Trevor Power entrer scena med sine tre bandmedlemmer er nok samtlige i salen klar over at dette er siste gang man har muligheten til å se prosjektet Youth Lagoon for gleden som vises fra publikum er stor.

For noen uker siden annonserte han på sosiale medier at Youth Lagoon er over etter turneens ende. ''I'm bringin down the curtain, brothers and sisters. There is nothing left to say through Youth Lagoon'' låt de to første setningene av det lille avskjedsbrevet fansen fikk servert, nærmest helt ut av det blå. Siden The Year of Hibernation i 2011 har han totalt gitt ut 3 solide album som har utviklet seg mer og mer fra det svevende og smålig hyponotiserende, men han har fortsatt beholdt den gode dosen lo-fi pop i grunnen.

Jeg blir positivt overrasket når de begynner å spille av mange grunner. Lydbildet er forandret, vokaleffektene har blitt droppet (selv på låter hvor de originalt har mye klang og effekter) og vokalen ligger helt fremme i lydbildet. I tillegg har han med seg en gitarist, bassist og trommeslager som er utrolig dyktige og samspilte mens Trevor selv står i enden av hesteskoen på keys. Han skal også ha skryt for å være morsom uten at det blir påtvunget og kleint. En Kanye-vits er jo akkurat til sin tid.

At han har god kontakt med publikum er det ingen tvil om, men han skal også ha for formidlingen. På Rotten Human fra årets Savage Hills Ballroom er vokalen orginalt en smule anonym, mens live så er den mye mer sentral og lidenskapelig. Noe som bare påpeker hans allerede lidenskapelige uttrykk enda mer. Det at Youth Lagoon er noe annet live enn på plate taper de absolutt ikke noe som helst på. Lydbildet er fyldigere og hardere, og man sitter igjen med en følelse av at han har vokst seg selvsikker og trygg etter konsertens slutt etter en drøy time.

På aller siste låt Mute fra Wondrus Bughouse fra 2013 så blir man dessverre litt skuffa. Denne fungerte rett og slett ikke så bra, kanskje nettopp fordi effektene på vokal og andre detaljer drukner litt i trykket som kommer fra trommene og bassen.

Alt i alt så leverte Trevor & co en fargerik konsert som var som hånd i hanske på en kald søndag. Youth Lagoon er over, men det er ikke nødvendigvis noe å deppe over. Det er noe med det å gi seg i rett tid.