Det er ganske nøyaktig 20 år siden deres siste album kom ut, men heldigvis er det fremdeles folk som husker det aldeles glimrende rockebandet Mercury Motors (1988-1996).

På John Dee onsdag var de imidlertid svært få, for de norske rockelegendene Jørn Christensen, Per Vestaby og Øyvind Hansen spilte foran en 40-50 mennesker på et sted som tar det tidobbelte.

Men de skal ha for at de iallefall hadde en konfransier for anledningen. Og han sa det som kanskje sant er:

- Rock er som kake. Om det er færre å dele på blir det mer rock på hver enkelt.

Og kake ble det, og mesteparten av kaka hørte hjemme i 1988 og 1990, henholdsvis fra bandets to første plater This Is Mercury Motors og Smash The Moon i tillegg til noen få utvalgte fra Abs. Garbage (1992) og Humbleberry Wine (1996). Sailor's Onshore (1994) derimot, ble totalt oversett av det godt voksne trekløveret på scenen.

Men la oss være ærlige. Det låt lurvete av Mercury Motors denne onsdagen. De var ikke så verst hver for seg, selv om Vestaby hadde sin dose med spillefeil, men samspillet var virkelig ikke på plass. Iallefall ikke i begynnelsen, da Christensen satte an både Exit Amsterdam og Southbound Train etterfulgt av at trommeslager Hansen ramlet inn i en helt annen taktstruktur enn Christensen nettopp hadde etablert.

Det ble imidlertid en sjarmerende, lite selvhøytidelig og hyggelig aften på John Dee. Christensen slet i høyden med vokalen, og måtte innrømme at han måtte ta en ekstraøkt på kammerset dagen før denne konserten.

- Da kom sønnen min inn og sa "du kommer neppe til Idol". Og han har helt rett!

Og fra å ha vært gitarist og sidekick til Magnus Grønneberg i CC Cowboys i 13 år snart, krever det litt mer å være vokalist, gitarist og frontfigur i sin egen trio.

- Jeg har trimmet litt. Gått spaserturer med hunden, kunne godeste Christensen si om den saken.

Tross litt "bakkestart", samlet trioen seg til en noenlunde grei sluttspurt, med glimrende nostalgi i form av deres aller første låt John Belushi, deres første single Runaway, den fengende rockeperlen 67-68-69 And Seventeen til en av de beste låtene i norsk poprock-historie; Smash The Moon.

Visst låter Mercury Motors bedre på plate, og visst har de vært så mye, mye bedre. Men de skal ha for at de maktet såpass foran i underkant av 50 mennesker på John Dee.

- Jeg kjenner halvparten her, sier Per Vestaby.
- Da blir det nachspiel hjemme hos deg da, sier Jørn.

Og slik ble det sikkert, uten at vi trenger å være imponert over størrelsen på leiligheten til Per Vestaby av den grunn.

Foto: Johannes Andersen