Frances Wave er noe så sjeldent som et rockeband på by:Larm. De var blant ti nominerte til Urørtfinalen, men røk i duell mot bergenske Fasit når ti skulle bli til fem. Likevel er det ingen tvil om at Frances Wave har alt som skal til for å lykkes.

De går ut i hundre, og det låter utrolig fett! De har både catchy melodier og røffe riff. Jeg får flere ganger deilige QOTSA-vibber og det kan også tidvis minne litt om både Jack White og Kasabian. Dette her er feiende flott rock, med popsensibilitet, gøyal groove og et enormt driv. De har kanskje ikke noen umiddelbare hits, men så er de heller ikke et band som egentlig trenger det. Dersom du elsker rock, kommer du til å digge Frances Wave.

Av alle konsertene jeg ser i kveld, er dette blant de soleklart beste, og av de tre konsertene jeg har i oppdrag å anmelde, blir Frances Wave min definitive favoritt. Kombinasjonen storslått ørkenrock, luftige riff og bunnsolide komp slår sjeldent feil, og dette blir intet unntak. Her blir det spennende å følge med videre.