Tromsøjenta Dagny har opplevd eventyrlig suksess det siste året, med store festivalopptredener bak seg og flere linet opp det neste året; stor rotasjon på radiostasjoner og massive streamingtall på spotify; og ikke minst har låta Backbeat vært med på TV-serien The Vampire Diaries. I tillegg kom hun helt opp på andreplass i vår kåring over artister man bør se opp for i 2016! Nå er den Londonbaserte jenta på Oslobesøk for å spille på by:Larm, og fredag kveld spilte hun i Drømmeteltet på Youngstorget.

Et stort publikum hadde møtt opp for å se konserten, og det var et relativt forrykende show man fikk oppleve. Dagny er profesjonell ut til fingerspissene, og danser scenevant rundt mens bandet holder seg nøytralt i bakgrunnen. Det at det er er et band med gjør at det hele ser mer organisk ut enn det kanskje lyder, for musikalsk er det så polert at det like gjerne kunne vært bare Dagny på scenen. Man får litt følelsen av at bandet er der til pynt, mye også på grunn av tilnærmet lik null kommunikasjon mellom henne og bandmedlemmene.

picture

Det hele er et ytterst velsmurt popmaskineri, med enormt internasjonalt potensiale, og det er en fryd å høre stemmen til Dagny leke seg gjennom låtene. Det hele er lyttervennlig, dansevennlig, listevennlig og radiovennlig – uten at noe av dette på noen som helst måte skal tolkes negativt. Det skal ganske mye til i dagens musikkmarket å skape noe som er både god kvalitet, som fenger på tvers av kjønn, alder og sjangre – og å fortsatt klare å skille seg ut av mengden. Dette klarer Dagny, men bør likevel passe på å ikke havne i «hver låt høres lik ut»-fella. Når hver låt fremføres på samme måte med samme dynamikk, kan det etterhvert gå litt i ett. Likevel, et sett som med letthet viser hvorfor Dagny har fått – og fortjener - oppmerksomheten hun har fått, og som viser en artist med en potensielt stor fremdig både nasjonalt og internasjonalt.