Det blir en koselig og morsom start på konsertlørdagen når amerikanske The Prettiots avslutter sin Europa-turne på Mono i forbindelse med by:Larm. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal forvente av dem, så jeg går inn i det helt uten forventninger.

Jeg merker innledningsvis at jeg er litt lunken til det vi får servert de første par låtene. To småfnisete jenter og en trommis som virker litt om femte hjul på vognen. Men så vokser det litt på meg. De begynner å komme litt under den tykke huden min. Jeg begynner å le litt med dem, og blir rett og slett sjarmert litt i senk. Ikke at jeg digger kombinasjonen ukulele, bass og trommer, men vokalharmoniene er vakre og tekstene er tidvis veldig morsomme.

De synger om mange trivielle ting, og en hel låt handler om alle guttene Kay Kasparhauser datet på high school. Her legges alle kort på bordet, til og med hvordan hun mistet jomfrudommen blir en del av den bittersøte teksten.

Det blir etterhvert veldig god stemning på Mono, jeg føler meg usedvanlig glad, og når de da avslutter med å covre Boom boom boom fra Vengaboys, ispedd en liten dose Barbie Girl (Aqua) i vakker vokalharmoni, kompet av ukulele og bass, blir det en veldig festlig avslutning på konserten. Musikalsk sett ingen høydare, men likevel en herlig opplevelse.

Foto: Sadan Ekdemir