For noen få uker siden, så jeg Oslo Faenskap være opening act på Blastfest i Bergen. Jeg var mer eller mindre målløs etterpå, for det her var noe av det mer overbevisende jeg har sett på lang tid. Det gjør jo også at jeg har gledet meg litt ekstra til kveldens konsert på John Dee, men jeg er også litt spent på om de virkelig var så bra som jeg opplevde i februar.

Svaret kan jeg bare gi deg med en gang; JA! Det blir umulig å skrive mye her, uten å gjenta meg selv fra forrige gang. Men det finnes neppe veldig mange band i Norge som er i stand til å toppe det som leveres fra denne gjengen her for tiden. Det er så sykt tight og presist at det skulle nesten ikke vært mulig. Og den ekstreme energien som leveres fra scenen har jeg sjeldent sett maken til. Hele bandet har en helt rå tilstedeværelse, og frontmann, Lars Daniel "Vegas" Vestli må jo ha kondis på linje med toppidrettsutøvere, for måten han hopper, banger, grawler og synger på, krever en ekstrem lungekapasitet. Jeg kjenner folk som har noe å lære der, for å si det sånn.

Ellers siterer jeg bare meg selv; Dette er ny, frisk og ekstremt energisk metal, men uberfete og tunge riff, blastbeats, presisjon, rå grawling og melodiøse og fengende refrenger.

Når de også røper at de slipper album til høsten, begynner jeg umiddelbart å glede meg, både til platen, og forhåpentligvis nye konserter med nytt materiale. Her må ALLE som liker hard musikk, enten det er hardcore, metalcore eller andre tøffe ting innen metalmusikken kjenne sin besøkelsestid. Du kommer til å bli blåst i bakken.

Foto: Malin-Charlotte Aagesen