Islandske Auður hadde fått oppgaven å være en av de første artistene ut i RBMA-teltet lørdag ettermiddag på by:Larm. Unggutten har kastet seg på elektronika-bølgen som rir Europa for tiden, men klarte ikke å få med publikum på notene denne dagen. En håndfull mennesker hadde dukket opp i teltet for å få med seg konserten, og Auður kastet seg ut i opptredenen med sjel. Nesten litt for mye sjel så det ut til at mange foran scenen tenkte, der han kastet seg rundt på scena i luftige svev, skyggebokset og dro Michael Jackson-moves, og la til litt moderne dans innimellom. Greit nok at det krever guts å gjøre slikt foran et ytterst glissent publikum, men når heller ikke musikken bidrar til noe positivt, så blir det hele heller bare utfordrende å bevitne.

picture

Musikalsk sett var det en noe schizofren opptreden vi fikk servert. Det var elektronika... med små-sur soul/R&B-vokal... og akustisk gitar... og primalskrik... og... hva VAR det egentlig vi så på?
Merkelighetenes høydepunk kom da Auður hoppet ned fra scenen og opp på barrieren, sto der og sant i noen sekunder, før han klatret over og danset villt blant forskremte publikummere som ikke visste hvor de skulle flykte hen. Plutselig snudde han, snublet seg opp på scenen igjen, og publikummerne pustet lettet ut. En merkelig og forvirrende halvtime for de konsertgjengerne som sto igjen til konserten var ferdig.