Klokken nærmer seg 23 og DJ’en kommer omsider på scenen. Knappe fem minutter senere, helt ut av det blå, kommer han vi alle har ventet på. Joseph Adenuga, bedre kjent som Skepta, roper i mikrofonen og konserten blir pangstartet med That’s Not Me, etterfulgt av en kort men konsis introduksjon.

Skepta benyttet også anledningen til å takke fansen for å ha kommet, og beklaget for at han avlyste konserten i januar: «I fucked up crazy last time.» Unnskyldningen ble selvsagt godt mottatt, for nå var han her endelig for å gjøre bot for sin feil. Og dette gjorde han til dels. På hjemmebane er Top Boy’en en legende. Det var derfor spennende å se hvordan han ville klare seg for første gang på skandinavisk jord. 33-åringen debuterte med Greatest Hits for 9 år siden og har vært med til å sette grime på verdenskartet. Men det gjør ham ikke til noen kameleon. Før han begynte på neste låt klaget han på for lav bass. Opp til flere ganger opplevde DJ’en også tekniske problemer. Noe som kanskje kunne ha vært unngått hvis de hadde vært litt tidligere ute.

 photo shutdown2.jpg

Når det er sagt, så tok konserten seg opp i takt med bassen. Rockefeller ble med andre ord forvandlet til en av Sør-Londons undergrunnsscener. Spesielt i midten av salen var energien høy - noe som også ble bemerket av Skepta: «Nothing but love in the building.» Flere ganger smilte han til publikum og ga folk hånden. Stemningen var på topp. Låter som I Spy, It Ain’t Safe og Too Many Man tok helt av med moshpits og allsang. Rapperen fikk, med god hjelp fra bassen, hele salen til å riste. Også Same Shit Different Day ble ekstra bemerket da stemningen tok en dreining her. På huk satt han foran publikum mens han spyttet rim. Det var et minneverdig og intenst øyeblikk.

 photo shutdown1.jpg

Vi nærmer oss nå veis ende, det er altså duket for kveldens store høydepunkt og den store finalen. Avslutningsnummeret ble selvfølgelig Shutdown, som sprengte internettet i fjor. Hele salen var i ekstase, med unntak av Skepta, som dessverre ikke virket helt tilstedeværende under akkurat denne låten. Man skulle kanskje tro at publikums energi smittet over på rapperen, men den uteble i dette tilfellet.

Skepta leverte en bra konsert med et par minuser. Det er ingen tvil om at publikum storkoste seg i hans selskap, men det var som om han ikke alltid var helt med. Om det var Norge som ikke var klare for grime-legenden eller omvendt, får tiden vise.

Foto: Julie Prytz Wasshaug