Det var en trippel trussel som var booket til Sentrum Scene i kveld, med Flight, Kosmik Boogie Tribe og til slutt, Norges mest internasjonale heavy metal band - Kvelertak. På et utsolgt Sentrum Scene gikk litt trauste, men helt allrighte Flight på scenen først, og spilte drøye 40 minutter før det var duket for kveldens store overraskelse.

Kosmik Boogie Tribe har turnert litt rundt i Norge med blant annet Kristopher Schaus siste band - The Dogs. Selv skal jeg innrømme at jeg sleit med å ta skiva Suck More Piss seriøst, men på scenen er det blodig alvor. KBT glimter til med masse attitude og et snev av skikkelig talent der de spiller skittenrock med et like rufsete image. Gjennom musikken sin tar bandet bølgen for den typen band som toppet listene gjennom slutten av sytti- og åttitallet. De er tungt inspirert av, men fortsatt ikke blåkopier av noen andre enn seg selv. Skikkelig kule er de.

Så er det Kvelertak. Stavanger/Oslobandet som samler på Spellemenn og spiller på svære festivaler i Europa og USA når de ikke er hjemme. Fra det eksplosive lysshowet, videre til uglemaska til Erlend Hjelvik, her er det velregissert. På grensen til pretensiøst, men det fungerer. Publikum responderer i hvertfall. Sikkerhetsfolkene har hendene fulle med crowdsurfere og folk som besvimer. Spor som Kvelertak gjør at taket formelig letter, men publikum jubler ikke noe mindre over nysingelen 1985. Aller aller best er Bruane Brenn, der gitarist Bjarte Lund Rolland gjør en maktdemonstrasjon av en opptreden som etterlater liten tvil om at Kvelertak er et av Norges beste liveband.

Bandet som har blitt sammenlignet med alt fra AC/DC til Van Halen eide definitivt scenen på en fredagskveld. Å si noe negativt om noen som er så lovprist og høyt elsket av de sort-denimkledde i Norge og utlandet som Kvelertak er vanskelig, men likevel, det er noe som skurrer. Det er som lufta går ut av dem noen sekunder av gangen, før de henter seg inn igjen og gir bånn gass. Det blir spennende å se hvordan Kvelertak er på Øyafestivalen, når alt er på plass, skiva er i hylla og skuldrene forhåpentligvis er senket.

Kvelertak Facebook
Flight Facebook
Kosmik Boogie Tribe Facebook