I forbindelse med sin Pr000blema-turné var Sivas Torbati i Oslo, nærmere bestemt BLÅ, denne torsdagskvelden. Med seg hadde han #Holdet fra Danmark. For tre år siden revolusjonerte rapperen dansk hiphop med d.a.u.d.a som også gjorde seg bemerket i Norge. Nå er Sivas ute med debutalbumet Familie Før Para som du kan lese mer om her.

Sivas inntok scenen iført sort bøttehatt, som delvis skjulte øynene hans: «Er I klar Oslo?». Og folk var mer enn klar for dansken. Konserten ble pangstartet med Nu Vi Her som også er introlåten på albumet hans. «Nu vi her. Der er ikke noget der kan stoppe det» rappet Sivas mens han så ut i den mørke salen.

Sivas holdt det ekte med den ene bangeren etter den andre – Kbhavana, Problema, Hva Skal Der Ske, #Holdet. Nordmennene sang med (så godt de kunne) mens hendene var oppe i været. Sammen med rapperen glemte de morgendagens problemer. Det var med andre ord relativt høy promille blant publikum, som satte stemningen på BLÅ. «Salute!»

For å ta det opp et hakk hadde Sivas en overraskelse til Oslofolket. Hoppende inn på scenen kom ingen ringere enn Kaveh. Dessverre var unggutten litt for gira og beruset til å holde tritt med dansken. Stemningen tok en negativ vending her, som generelt bare satte en demper på hele opplevelsen. Heldigvis tok det seg opp igjen så snart Sivas vendte tilbake på scenen. Jaja og d.a.u.d.a ble spilt og det fikk folk tilbake i godlaget.

Da konserten var ved veis ende, takket Sivas alle for å ha kommet. Den friske singelen Kun Hinanden var kveldens siste nummer. Det ble en litt forvirrende avslutning med forskjellige folk på scenen som vaktene jaget bort. Når det er sagt, så fikk Sivas folk til å danse masse.

Med Reza og Theis i ryggen under hele konserten, var rapperen både ydmyk og rolig ovenfor sine fans. Det var nemlig ikke alltid like lett å bevare roen når Kaveh danset kaotisk på scenen, samtidig som en flokk av fotografer var i veien. Men Sivas reddet showet. Kvelden ble en suksess og det var en fornøyelse å se dansken på norsk jord igjen.

Foto: Patrick Arvidsson