Han ble døpt Sam Morgan, men Sam Outlaw må da være et av tidenes beste artistnavn på en countryartist! I fjor kom debutalbumet
Angeleno, som ble produsert av selveste Ry Cooder. Det har mange svære arrangementer, så det entusiastiske publikumet på et nesten fullt John Dee var spent på hvordan låtene ville fungere akustisk og uten band.

Mye takket være 33-åringens medgitarist Molly Jenson ble dette en stor konsert. Hennes harmonivokal passer som hånd i hanske til hans stemme, som har den rette "country-knekken". Til tider var det som å høre Emmylou Harris synge med Gram Parsons, eller George Jones, som er to av artistene Sam sammenlignes med. Han var tydelig preget av Merle Haggards død under de første sangene, og konserten begynte da også med en fin coverversjon av Silver Wings.

Konserten tok virkelig av fra og med fjerdelåta Who Do You Think You Are, som vi ble fortalt at ble skrevet under en heisatur til Baja California i Mexico. I det hele tatt bidro Sam Outlaws artige låtintroduksjoner til at kvelden ble ekstra trivelig. Han var til tider morsom, og forklarte at hans plystresoloer var et forsøk på å gjenskape steelgitarens melodilinjer! Mange av sangene handlet om et tidligere forhold som ikke var så bra, og noen om hans nåværende kjæreste, slik som den flotte balladen Love Her For A While.

Sams tekster er gode, og Jesus take the wheel (And drive me to a bar) var en av låtene som førte til allsang. Her er to eksempler til på hans evne til å lage vittige låttitler med parentes: Don't let friends drink (And fall in love) og She's playing hard to get (Rid of). Sistnevnte var en av seks nye låter han spilte i Oslo, og som skal være med på et kommende album som er 3/4 ferdig.

Et annet høydepunkt var singlen Ghost Town, som handler om hans familie og spesifikt hans mor. Han er nemlig oppvokst i både Sør-Dakota og California, og bor i Los Angeles (derav Angeleno). I tillegg til å spille nesten alle sangene fra Angeleno, fikk vi to fra hans minialbum fra 2014, samt en flott versjon av Gram Parsons' Juanita, der Mollys harmonivokal var herlig lik den Emmylou sang på originalen.

Konserten ble avsluttet med stor stemning og tre fengende låter: Den nye, gospel-inspirerte Until we reach the end, Hole down in my heart og Keep it interesting, der Molly Jenson (som også er soloartist) endelig fikk synge noen linjer alene.

Men duoen ble klappet inn på scenen igjen og kvitterte med enda ei Merle Haggard-låt: The Bottle Let Me Down (som mange husker i Emmylous versjon). Her var de forsterket med den norske duoen Darling West, som var kveldens oppvarmer. Det skal også nevnes at Sam Outlaw sang på avslutningen av Darling Wests sett: Ryan Adams-låta Oh My Sweet Carolina.

Foto: Astrid Overn Kolden