De som aldri har hørt navnet Bryson Tiller før, lurer kanskje på hvorfor konserten i Oslo ble utsolgt på bare 40 minutter, og i tillegg måtte flyttes fra Vulkan Arena til Sentrum Scene på grunn av stor etterspørsel. 23-åringen fra Kentucky tilhører den nye rnb-generasjonen sammen med Partynextdoor, Tory Lanez og Kehlani, men klarer å skille seg ut fra resten med sine selvskrevne sangtekster og miks av trap og soul. I fjor slapp han debutalbumet med tittelen Trapsoul og er nå på sin første Europa-turné med Oslo som siste stopp.

Da Tiller tok scenen jublet hele salen (spesielt kvinnfolkene) og med en gang var alle smarttelefonene i været for å dokumentere. Åpningsnummeret var Let Em’ Know som ble en litt døsig start for kvelden. Tiller danset flørtende på scenen men hadde fordetom problemer med å få publikum med. Etter et par låter var han derimot varmet opp og det forbedret seg utover kvelden.

 photo tillerferdig7_zpspu67dhbq.jpg

Klarer Tiller å leve opp til hypen? Både og. Nivået var litt sløvt denne tirsdagskveld, men dette er kanskje hva man kan forvente av trap-soul. Det var lite kombinasjon selv om lysshowet bak var variert. I tillegg valgte han å bruke playback på mange av låtene som satte en demper på hele opplevelsen. Man vet hvor god stemme han har – og det er nettopp denne man kommer for å høre på.

Når det er sagt, virket det til at fansen storkoste seg. Spesielt de som sto helt foran ved scenen som fikk røre på Tiller. Det ble allsang og god stemning noe av kvelden, og Tiller klarte å skru det opp en takt på låter som 502 Come Up, Exchange, Sorry Not Sorry og Rambo. Da man trodde det var slutt for kvelden, etter storhiten Don’t, overrasket Tiller publikum med en ekstra låt, Right My Wrongs, etterfulgt av en liten takketale. Tiller forlot scenen med et skrikende publikum bak seg, og til tross for en halveis god konsert er det ingen tvil om at gutten kommer til å bli stor.

Foto: Andrea Pettersen