Rapper og sanger Ty Dolla $ign fra Los Angeles satte beina sine på norsk jord for første gang i går. Som han selv sa til publikum var singelen Paranoid fra 2013 starten på alt. Man kan ellers diskutere når Ty Dolla $igns gjennombrudd egentlig var, men en ting er sikkert, hans popularitet eksploderte etter han slapp debutalbumet Free TC i fjor. Med gjesteopptreden fra Kendrick Lamar, Kanye West og Future, er Ty Dolla $ign nå blitt et kjent navn verden rundt. Onsdag 27. april gjestet han Sentrum Scene som var siste stopp på hans Europa-turné.

I ekte rockestjerne-stil inntok Ty Dolla $ign scenen med sorte solbriller og skinnjakke. Selv om utseende var på plass ble det ingen pangstart på kvelden. Første låt Familiar gjemte Ty seg bak et lydteppe av playback og det var i tillegg lite engasjement å se fra han. Man merket skuffelsen i salen. Hvor ble det av vestkyst-artisten som man så i Free TC Documentary? Ikke nok med det så lå fokuset helt feil. Ty ville heller feste med damene i lokalet enn å gi konsert. Det ble derfor en rar klubb-stemning i løpet av kvelden, også på grunn av låter som You And Your Friends med Wiz Khalifa og Boom med Major Lazer & MOTi, som fint kunne unnlates fra settlisten.

 photo ty2_zps3nrodbhp.jpg

Etter en halv times tid klarte Ty endelig å få publikum litt mer med på tross av litt miming bak mikrofonen. Det ble allsang på storhitsene Or Nah, Saved og Paranoid som reddet det litt for han, men der det virkelig tok av var avslutningsnummeret Blasé. Etter første vers stoppet han musikken for å få folk til å hoppe med han. Og dette fikk han til. Hele salen ristet og det ble kastet med vann fra høyre og venstre. Stagediving ble det også. Sånn stemning skulle man ønske var fra start!

Etter Ty gikk ned fra scenen kom han tilbake med to ekstra låter. Det var damene som var sentrum for kvelden selvfølgelig, og med ca. 20 jenter rundt seg sang han Horses In The Staples. Uten playback denne gang. Litt kleint var det å se 31-åringen plukke ut jenter til sin etterfest, selv om det så ut til de nøt oppmerksomheten.

Kvelden i går var preget av en vag presentasjon fra Ty, som fikk hele opplegget til å virke upersonlig. Når det er sagt, fikk han med publikum når han virkelig gjorde et forsøk, og litt vestkyst-stemning ble det med stagediving og headbanging.

 photo ty3_zpsmccocbng.jpg

Foto: Sara Taslimi