Roskilde-aktuelle Guns gjestet Norge for aller første gang i går, da de hadde tatt turen til Betong. Det er norske Gunhild Jarwson Tekle som står bak bandet som har tilholdssted i København. Deres drømmende elektropop har allerede skapt seg et navn i Danmark med bare to singler ute.

Før Guns tok scenen var det norske Youth som stod for oppvarmingen. De spiller elektropop som kan lett sammenlignes med CHVRCHES, og live viste de potensialet til noe spennende som du mest sannsynlig hører på radioen før året er omme.

Vanderende ut kom Gunhild ut sammen med sine danske bandkompiser til overraskende gigantisk jubel fra de rundt førti menneskene som hadde tatt seg turen. Det tok ikke lang tid før det ble forklart at dette var tidligere medelever av Gunhild fra en Folkehøgskole. Og vips føltes det hele ut som en hjemmekonsert med Gunhild og hennes venner.

Med kun to låter ute skal det en del til å kunne bergta et publikum med en full konsert. Nettopp dette ble merkbart veldig kjapt. Den drømmende elektropopen ble fort sovemedisin. Alle de ukjente låtene som ikke er utgitt enda ga publikum lite å danse for, og var et godt stykke unna det fengende vi har fått servert på plate. I tillegg slet Gunhild med at vokalen ble litt sur til tider, og lyden spilte heller ikke på lag med Guns. Selv om hennes sjarmerende personlighet satte et positivt preg på bandet, ble musikken veldig pregløs.

Naturlig nok kom høydepunktene med de to allerede utgitte låtene, I Know Exactly How It Feel og Ricochet. Førstnevnte kom allerede som tredje låt og blåste liv i en nokså dyster atmosfære. Og som sistelåt fikk vi servert den aller første låten Guns ga ut, Ricochet. Et veldig fint punktum på en konsert som viste at Guns fortsatt sitter inne med en del uforløst potensial i konsertform. En spennende fremtid har de uansett foran seg.