Selv om selveste Bugge Wesseltoft spiller litt tidligere i kveld, er det gutta i The Budos Band jeg velger å skrive om. Wesseltoft var fantastisk, men mitt jazzmusikalske intellekt er rett og slett ikke stort nok til å tørre å skulle vurdere alt som skjer når han står på scenen med sitt relativt mye yngre band. Da vinner det lille snevet av integritet jeg fremdeles innehar.

The Budos Band er syv tøffe typer som spiller jævlig høy jazz med den ene beinet godt plantet i rocken. Veldig mye elementer fra både stoner, psykedelisk og til og med litt grunge. Det som vipper dem inn i jazzsjangeren er rett og slett trompetisten og barytonsaksofonisten. De spiller brutale og kule jazztoner over det beinharde rocketeppet som fyller hovedscenen inne på USF Røkeriet.

Selv om de tidvis har åpenbare tekniske problemer i løpet av konserten, er samspillet så godt at de kommer seg gjennom det også. Samhold er også et nøkkelord her. Det highfives og klemmes i hytt og pine oppe på scenen, medlemmene gliser og tøyser med hverandre, og de virkelig storkoser seg. Noen av dem har sannsynligvis kost seg også i flere timer før de begynner å spille, for det snøvles litt i mikrofonen når trompetist Andrew Greene skal snakke med publikum. Han virker relativt påseglet, og det samme kan sies om hans makker i den to mann store blåserrekken, baritonsaksofonist Jared Tankell uten at det får noe å si for det musikalske.

 photo artikkel_zpsmlgiqzky.jpg

Om småslossingen som oppstår når perkusjonist og blåserrekke stadig vekk er ute etter å ødelegge for keyboardist Mike Deller, er planlagt eller om det kommer på impuls, vites ikke. Men et ekstra krydder til underholdningen er det jo uansett, selv om det ender med at orgelet hans faktisk blir ødelagt og slutter å virke. Også veldig gøy når bandmedlemmene stadig vegg rekker armen i været og kjører metaltegnet til publikum. For dette er jo for pokker rock n roll!

Alt i at gjennomfører The Budos Band en solid konsert som kanskje ikke er det største musikalske høydepunktet så langt på Nattjazz, men de spiller klart høyest og de vet hvordan man lager show på scenen. Mye spennende, uten at de nådde absolutt toppnivå.

Foto: Oddbjørn Steffensen