Nelly toppet hitlistene verden over på begynnelsen av 2000-tallet med studioalbumene Country Grammar og Nellyville, som også ga han en velfortjent Grammy med hjem. Alle husker da singelen Hot In Herre ble spilt uavbrutt på radio og tv, og som fikk alle jentene til å ta av seg overdelen på dansegulvet. Akkurat sånn stemning ble det også en dag i 2016, da Nelly kom til hovedstaden en mandagskveld, nærmere bestemt Rockefeller. Overdelen forsvant på noen enkelte låter og det ble danset tett og hett hele kvelden.

Den såkalte legenden som har gitt verden storhitsa Dilemma, E.I. og Ride Wit Me, kom inn på scenen med en utstråling de færreste har. Det var med andre ord vanskelig å se at rapperen har rundet 41 år. Med seg på scenen hadde han teamet sitt. Til sammen sto de tre gutter på rad med en DJ bak seg. Konserten var herved i gang – og folk skrek på toppen av lungene.

Det var god energi fra start, både fra hovedpersonen og fra fansen, men det var vanskelig å overse den dårlige lydkvaliteten som var hele kvelden. En tung bass overdøvte vokalen og beatsene, og noen ganger føltes det som om Nelly ropte i mikrofonen da han ikke kunne høre seg selv synge. Dette ga et forstyrrende helhetsbilde, og selv om Nelly er en flink performer var det vanskelig å fokusere på noe annet enn lyden.

 photo nelly2_zpstvnmwkop.jpg

Halvveis inne i setlisten ga DJ’en en rotete gjennomgang av forskjellige låter Nelly har vært med på, pluss noen kjente klubb-låter som skulle få publikum i stemning. Men dette virket i stedet som en liten vannpause, og etter Nelly og co. hadde samlet kreftene ”startet” konserten igjen. Det ble i sin tur litt bedre lyd på låter som The Fix, E.I. og Hot In Herre som var klare favoritter hos publikum. Man kunne også merke begeistringen skjult bak Nellys solbriller.

Mot slutten sto det en trøtt gjeng på scenen. Det var ikke noen lett oppgave for de å opptre Dilemma og man syntes nesten synd på de. Heldigvis kom de i godlaget igjen på siste låt, Just A Dream, som er fra Nellys sjette studioalbum. Avslutningen av konserten var strålende! Da Nelly forsvant fra scenen, sto publikum skrikende tilbake i flere minutter. Til slutt måtte Rockefeller skru på lyset for å få folk til å bevege seg mot utgangen. Og dette sier jo mye om stemningen som var i går.

Alt i alt var gårsdagens konsert et fint gjensyn med Nelly. Dessverre var de åpenbare lydproblemene og det rotete sceneshow ikke noe som kan ignoreres. Når det er sagt, virket det til at folk storkoste seg i rap-stjernens selskap.Takk til fotograf Mohammad Ataey og Gaffa.no for lån av bilder