Primavera Sound elsker Thee Oh Sees og Thee Oh Sees elsker Primavera Sound. Etter å ha spilt to ganger under fjorårets festival var de nok en gang tilbake med deres energirike rock som kan ta pusten fra enhver live.

Den nye låten Plastic Plants gir publikummet noe å danse for med en gang. Frontmann, John Dwyer, er en skikkelse som oser tilstedeværelse og selvtilitt. Hans hyling og o-ing blir krydret med hele to trommiser som hamrer i vei som man skulle tro livet deres stod på spill. Det snakkes minmalt utenom noen obligatoriske “Gracias” før han spytter i gang nye låter i full fart. Påfølgende låter som I Come From The Mountian og The Dream gir nemlig null rom til å ta seg en hvilepause.

La meg heller ikke glemme den fantastiske Toe Cutter - Thumb Buster. Det er derimot ikke enkeltlåtene som gjør konserten så bra. Det er det John Dwyer som skal ha kreditt for.

Det føles nesten som det kun er ett band på Primavera Sound, selv om LCD Soundsystem spiller samtidig bare noen hundre meter bortenfor. Energien på scenen smitter over på publikum i en kollisjon av glede og vill moshpitting. Det er merkelig, men likevel fascinerende at et band som er skapt for klubblokaler klarer å ha en slik makt over et stort festivalpublikum. Helt til siste låt har Thee Oh Sees Primavera i sin hule hånd, som praktisk talt kan kalles en maktdemonstrasjon av et skittent rockeband fra San Francisco.