Etter å ha teaset en hel verden i minst et tiår er endelig The Avalanches tilbake i rampelyset igjen. Deres lekne forhold til sampling har vært savnet av mange, og i nattetimene på Primavera Sound hadde det samlet seg et stort forventningsfullt publikum til deres konsert på Rayban-scenen.

Noen få minutter etter tiden kom Robbie Chater og Tony Di Blasi på scenen til øredøvende hyl. Den ble dessverre fort stilnet til en lang intro på nærmere ti minutter med ymse bakgrunnyslyder. Duoen virket nærmest som de måtte prøve seg litt frem for å finne de riktige knappene på miksebordet.

Så smeller det, den kjente herlige miksing av sampling av eldre låter med nye beats tar alle med storm. The Avalanches liveopptreden er et rent DJ-sett med noen få smakebiter av deres egne låter. Dessverre sliter de med å få overgangene til å flyte bra, som til tider føles litt komisk. Derimot klarer de å ro seg litt unna med entusiasme og glede på scenen.

Etter en drøy halvtime med livemiksing tar det hele en fantastisk retning. Frontier Psychiatrist kommer fra intet og starter et enormt jubelbrøl. Til og med de som har funnet seg sitteplass vil riste på rumpa. Deretter kommer det nye låter fra det kommende albumet som forlenger danselengden, Frankie Sinatra og Subways.

The Avalanches vet å lage show, men etter denne lange pausen virket de ekstremt rustne. Med det nye albumet på trappene ser det hele utvilsomt spennende ut og de nye låtene tok seg strålende ut på den store scenen.

The Avalanches tar med sitt danseshow til Norge og Øyafestivalen den 11. august i år.