Gårsdagens konsert var preget av minimalisme og vokalkvalitet. Sentrum for kvelden ble fort Majid, som sjelfullt danset på scenen mens han tok høye og lave toner. Bak miksebordet sto Jordan konsentrert og bevegende til takten. Det var en god dynamikk mellom de to som fikk de til å fremstå sammenkjørte.

Den kanadiske duoen Majid Jordan består av sanger Majid Al Maskati og produsent Jordan Ullman. De to møttes på Universitetet i Toronto i 2011 og slapp sin første EP Afterhours under navnet Good People. Nå er de signert på plateselskapet OVO Sound og ute med sitt selvtitulerte debutalbum, som oppfølger til EP’en A Place Like This. Duoens miks av alternativ R&B og pop har ikke kun gjort de til yndlinger av artisten Drake men også fans verden over. I går, mandag 13. juni, spilte de for et utsolgt Parkteatret som var fult av ivrige nordmenn.

Røyken kom snikkende fra gulvet og skapte en drømmende atmosfære sammen med enkle lyseffekter på scenen. Produsenten Jordan var første mann inne på scenen etterfulgt av mannen med stemmen – Majid. Duoen bevarte roen selv om fansen skrek på toppen av lungene. Første låt for kvelden ble Forever fra EP’en A Place Like This. Hele salen var paralysert da Majid sang første linje med sin magiske stemme. Etter åpningsnummeret gikk de rett over til neste låt, Something About You. Når man spiller drømmende R&B for et publikum med høy promille, handler det om å holde det gående. Og dette fikk de til lett.

 photo majid3_zpso4wqeatx.jpg
 photo majid4_zpsnrpje5ek.jpg

Selv om Majid var i søkelyset for kvelden, glemte han ikke sin gode kompanjong: ”Give it up for my brother Jordan”. Sammenspillet mellom de to var fascinerende å være vitne til. Majid var alltid nærværende og det var som om musikken strømmet gjennom kroppen hans. Det var tidspunkter han så ut mot publikum intenst og andre tidspunkter hvor han bare sto der med lukkede øyne. Imens fulgte Jordan nøye med og leverte plettfrie beats. Det var en fullendt performance fra begge og lydkvaliteten var på sitt høyeste, spesielt på låter som A Place Like This og King City hvor hårene reiste seg på kroppen.

I 2013 co-produserte og bidro Majid Jordan på Drake-hiten Hold On, We´re Going Home, men denne uteble dessverre fra setlisten. I stedet ble den siste låten for kvelden Learn From Each Other. Om det var for å utstråle selvstendighet er usikkert, men et bevist valg var det. Også All I Do og Pacifico uteble. Det er vanskelig å si hvilke låter som kunne erstattes for å gjøre plass til andre favoritter da debutalbumet og EP’en inneholder mange godsaker. Men det hjelper ikke på følelsen av at noe manglet.

Det minimalistiske lydbildet med lette og tunge beats la seg som en fortryllelse over Parkteatret i går. Hver detalj var nøye gjennomtenkt. Toronto-duoen hadde det norske publikum i sin hule hånd og de kunne lett ha spilt en halvtime ekstra uten at noen hadde protestert. Da konserten tok slutt var det som å våkne fra en drøm. Og en sånn drøm vil man ikke våkne fra.

 photo majid2_zps0bbhyc7o.jpg

Foto: Martine Lund