Fantastiske Bergenfest er endelig i gang igjen, og som vår utsendte representant, har jeg fått æren av å se, Israel Nash, som har fått det ærefulle oppdraget av å åpne årets Bergenfest, hvor han også spilte for noen år siden. Han har opparbeidet seg en ganske solid fanbase her i byen, noe som gjør at det for en gangs skyld er ganske mange mennesker på åpningskonserten klokken fire på ettermiddagen en onsdag. Og de som er her for å se artisten fra Missouri og bandet hans, får nok helt sikkert det de vil ha. Selv synes jeg at dette i det store og det hele blir en litt kjedelig affære og en litt treig start på årets festival.

Han har en kul stemme, og han har med seg et dønn solid band. Spesielt trekker jeg frem en fabelaktig god gitarist. I partiene hvor han får skinne, stråler også bandet og det låter veldig bra. Dette er stort sett i partiene og i låtene hvor de beveger seg litt ut av køntrihelvete og mer inn i rocken. Her sper de også på med noen deilige gospeIelementer, og i disse låtene er det virkelig en nytelse å være tilstede. Da er Israel Nash og bandet også et verdig åpningsnummer på en av landets aller beste festivaler. Men dette gjelder dessverre bare i 15-20 minutter av den timelange konserten.

Når alt da skal oppsummeres, ender jeg opp med en solid og mer eller mindre feilfri konsert, godt utført av alle på scenen. Likevel mangler det lille ekstra som man gjerne trenger når man ser over 100 band hvert år, noe som gjør at dette for meg ender opp som en konsert som er helt midt på treet, med enkelte partier som til en viss grad trekker opp helhetsinntrykket. Helt greit, men hadde ønsket meg en festivalstart med litt mer kick.

Foto: Oddbjørn Steffensen