Min første konsert inne i Magic Mirrors under årets festival, blir i kveld når fantastiske Banditos besøker Bergenfest. Sekstetten spiller bluegrass, ispedd klassisk soul og noen innslag av doo-wop. Foruten obligatiske instrumenter som trommer, gitar, kjører Banditos også banjo. Dette hører jo til når man spiller bluegrass, men det er ofte lett å glemme hvor utrolig fett det faktisk er med banjo!

Bandet spilte faktisk her i Bergen så sent som i fjor høst. Både konsert og tilbakemeldinger var så overveldende at de sporenstreks ble invitert tilbake igjen for å spille på Bergenfest. Jeg fikk ikke med meg konserten i høst, men forstår veldig godt hvorfor de ble booket inn til festivalen. Det Banditos leverer er intet mindre enn imponerende, både musikalsk og showmessig.

Selv om bandet låter fantastisk, og et par av gutta også synger meget bra, er det likevel en ting som skyter denne gjengen fra øverste hylle og til himmels. Vokalist og frontfigur Mary Beth Richardson er noe av det råeste jeg har hørt vokalt noensinne. Hennes likhet til Janis Joplin er nesten skremmende, uten at dette er noe hun prøver på. Og selv om Richardson ikke har nådd noen legendestatus ennå, står ikke stemmen hennes tilbake for Joplins på noe som helst vis. Og da hun og bandet avslutter med sin versjon av Screamin` Jay Hawkins I Put a Spell on You når konserten sitt absolutte klimaks, og gledestårene kommer. Ikke fra bandet. Fra meg.

Foto: Oddbjørn Steffensen