Foto: Oddbjørn Steffensen

På tampen av Bergenfests tredje dag headlinet byens store sønn, Lars Vaular, festivalens største scene. Det ble litt av en maktdemonstrasjon.

Settet er fint strukturert. Lyden er topp, den visuelle produksjonen er prima. Han leverer et relativt variert utvalg låter fra sin rike katalog, og plenen er fylt til randen av ivrige Bergensere som tilsynelatende kan bortimot hvert eneste ord på rams. Vaular leverer linje på linje med behersket entusiasme, og hele Bergenhus brøler euforisk tilbake.

Han er for anledningen assistert av Kjetil Møster og Frode Flatland , som begge gjør en utmerket jobb som bakteppe for Vaulars eklektiske uttrykk, samt sine to faste partners-in-crime Store P og Girson Dias. De to sistnevnte skal ha kudos for bra timing; de skjønner når de trengs og når Vaular kan skinne for seg selv. Han bærer publikum gjennom harde rap-bangers som DD EG GJØR og Ung Heit Gateflamme, og loser de i mørket gjennom ballader som Det Ordnar Seg for Pappa og Som i En Siste Dans uten å blunke en eneste gang, sistnevnte med en finfin gjesteopptreden av kompis John Olav Nilsen.

Vaular på hjemmebane ble rett og slett en maktdemonstrasjon uten like, og rapperen beviste virkelig at et fullsatt Bergenhus ikke er noen stor utfordring for en artist av hans kaliber.