Metal-/hardrock bandet El Caco (Tyven) fra Lillestrøm har holdt det gående siden 1998, gitt ut 6 plater, hvorav siste albumet – Hatred Love & Diagrams – kom ut i 2012.
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett Caco, de har spilt på Stryn, i skatebowlen i Gml. Byen, Hemsedal, små og store konserter rundt om i landet.
Jeg liker El Caco, de spiller tight og har flere fete låter, men de har aldri fått det store gjennomslaget eller fått den anerkjennelsen jeg mener de fortjener.

Det pleier ikke være så mye prating ila et Caco-set, ei heller idag. Men vokalist Øyvind Osa uttrykker sin fornøyelse over å spille på samme scene som Sabbath - «Er nesten så jeg lukter'e!».

 photo El Caco_Therese Wangberg_002_zpszybaqkof.jpg

The Glow det er ikke den helt stor mengden folk som har møtt opp, men det er tydeligvis fler enn meg som liker El Caco.
Bandet har kanskje ikke nok 'store' låter til å treffe ett større publikum, men Osa er blid og gitarist Anders Gjesti gjør jobben sin, mens han slenger på det fletta skjegget sitt. One Week er neste låt, nok en klassiker fra Heat albumet, fulgt av Equivalence og I Spill the Water

 photo El Caco_Therese Wangberg_003_zpsucxhfseh.jpg

Under Skeleton fyrer gutta opp pyro bak trommisen, til stor jubel fra publikum – og med tanke på at det er St. Hans, så er det vel på sin plass med litt bål-fyring!

En bra konsert fra El Caco, uten de helt store høydepunktene, savnet vel et par av de støste hit'ene dems.

Alle bilder: Therese C. Wangberg