Eimen av mjød og mandig svette henger tungt over Halden idet Amon Amarth entrer hovedscenen på Fredriksten Festningen.

Fem svartkledde karer setter igang ett hardtslående sett mellom to store røyk-spyende dragehoder, på festivalens siste og mest vær-snille dag. Det ser ut som sommer'n endelig har funnet veien til Tons of Rock, selv om bandet på hovedscenen kanskje hadde følt seg mere hjemme i mørkt, vått og tåkete høstvær.

 photo AmonAmarth_0012_Bellis_zpslqwcggnt.jpg

Bandet startet opp, under sitt nåværende navn, i 1992 og har rukket å gi ut hele 10 album, hvorav siste nå i 2016 (Jomsviking).

Det er mulig jeg er noe forutintatt, ettersom det lille jeg har hørt av bandet, ikke har gitt meg de helt store ekstasene, og jeg sitter med inntrykk av et noe 'harry' band. Men det er ingen tvil om at de kjenner sitt publikum, og det er til stor glede fra langhåra fans, vokalist Johan Hegg forteller at hans bestefar var fra Halden – før de kliner til med War of the Gods, den eneste Amon-låta jeg faktisk kjenner navnet på.

 photo AmonAmarth_0028_Bellis_zpsuz4gbqxp.jpg

Etter knappe 50 minutter går de av scenen, men det er tydelig at mange av fansen er fornøyd med svenskenes show, så hvem er vel jeg til å si dem imot? Bra show fra hardtslående svenske vikinger!

 photo AmonAmarth_0096_Bellis_zpswz8ohfzg.jpg

Alle bilder: Pål Bellis